Cresterea copilului

#portii mancare #hranire bebelusi #bebelusi murdarie #lingurita silicon

Cum sa iti hranesti bebelusul fara a lasa murdarie in urma

Nu este niciun secret faptul ca micutii adora sa se murdareasca, indiferent ca o fac in casa sau afara, la locul de joaca. In plus, in primii ani de viata, servetelele umede sunt accesoriile nelipsite din geanta fiecarei mame, intrucat intotdeauna va exista o fata de curatat sau niste maini de dezinfectat.


Dintre toate, insa, cel mai stresant moment, cand vine vorba despre murdarie, este ora mesei. Tacamurile sunt aruncate pe jos, mancarea este imprastiata peste tot, iar cel mic este acoperit de resturi din cap pana in picioare. Iata cum poti sa scapi de aceasta imagine apocaliptica cu ajutorul acestor patru sfaturi.

1. Ofera-i portii mici

Alege sa limitezi proportiile dezastrului in cazul in care cel mic se transforma intr-un Michelangelo in miniatura. Indeparteaza farfuria de el si sterge-l pe maini si la gura. Faptul ca se joaca cu mancarea inseamna ca nu vrea sa manance. Lasa-l sa-si consume energia timp de 10 minute si apoi ofera-i o portie mai mica.

2. Echipati-va corespunzator

Niciodata sa nu iti hranesti bebelusul in hainele bune. Acest sfat este valabil atat pentru tine, cat si pentru cel mic. Oricat de prevazatoare si de atenta ai fi, ora de masa inseamna ca sunt sanse foarte mari sa bagi hainele in masina de spalat imediat dupa! Cel mai bine este sa porti un sort pe care il poti curata apoi mai usor, iar pe el sa-l echipezi cu o bavetica si sa-l imbraci intr-un body de casa.

3. Pregateste zona mesei

Usureaza-ti munca cat mai mult. Ia in considerare sa asezi o fata de masa din plastic, pe care o poti sterge cu usurinta dupa ce a trecut ora mesei si pe care o poti refolosi de fiecare data. De asemenea, ai putea pune o folie de plastic sub scaunul inalt al copilului sau chiar sub masa. In acest fel, vei fi sigura ca podeaua nu se va pata de la resturile de mancare varsate pe jos.

4. Foloseste tacamuri mici

In cazul in care cel mic se descurca sa manance cu lingurita, cel mai bine este sa ii oferi una mica de plastic siliconat. Este la varsta la care nu isi coordoneaza miscarile in totalitate, iar o lingurita normala il va face sa verse mai mult pe jos decat sa manance.


Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top
Top