Cresterea copilului

#copii #scoala

Cum sa-l pregatesti pe copil pentru reintoarcerea la scoala

Mai este foarte putin timp pana cand copilul tau va merge din nou la scoala, asa ca ar fi bine sa incepi sa faci din timp primele pregatiri. Probabil te gandesti cu groaza la momentele in care copilul tau se va trezi cu greu dimineata si ca implicit tu vei intarzia la serviciu. Mai mult decat atat, un nou an scolar impune noi rechizite si hainute si voi inca nu ati achizitionat toate cele necesare.


Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a-l pregati pe copil pentru inceperea scolii :


Stabileste un program matinal


Daca in perioada vacantei copilul s-a obisnuit sa se trezeasca mai tarziu, inseamna ca stii deja ca ii va fi foarte dificil sa se trezeasca dis de dimineata in primele saptamani de scoala. Pentru a evita situatiile in care nu se poate trezi, in care intarzie la scoala, iar tu la serviciu, ar fi bine sa incepi din timp sa stabilesti un program similar cu cel ce va urma.


Incearca sa il convingi sa se culce mai devreme (fara calculator si televizor pana tarziu) si sa se trezeasca cu cel putin jumatate de ora mai devreme decat de obicei. In acest fel, trecerea nu va fi mult prea brusca si frustranta pentru copil.


Verifica-i temele de vacanta


Copilul tau a dus la bun sfarsit tot ce trebuia sa faca in vacanta de vara? A citit cartile recomandate, a scris compunerile cerute? Daca si-a facut temele de vacanta, este indicat sa le verifici pentru a vedea daca are greseli. In caz ca a lasat totul pe ultima suta de metri, este totusi momentul sa incepi sa fortezi lucrurile si sa il ajuti pe copil sa indeplineasca toate cerintele profesorilor.


Cumpara toate cele necesare


Realizeaza  impreuna cu micutul tau o lista de cumparaturi si achizitionati toate obiectele necesare pentru scoala. In general, rechizitele de care are nevoie un copil la scoala sunt: caiete, penar, stilou sau pixuri, creioane, bloc de desen, acuarele si daca este cazul un ghiozdan nou. In principiu, cartile vor fi recomandate de invatatori, respectiv profesori, in primele zile de scoala, asadar rezerva-ti din timp o zi in care sa mergeti special dupa manualele scolare.


Nu uita ca ghiozdanul trebuie sa fie unul cat mai practic, bine compartimentat si usor. De asemenea, incearca sa achizitionezi caiete si ustensile cat mai mici, astfel incat ghiozdanul sa nu fie incarcat si foarte greu, cauzand astfel probleme ale coloanei vertebrala.


Amenajeaza-i biroul


Faceti impreuna o curatenie strasnica in camera copilului . Arunca toate obiectele  care nu ii mai sunt de folos, aranjeaza-i cartile utile pentru scoala intr-un loc la indemana si amenajeaza-i biroul.


Nu uita ca lumina trebuie sa fie naturala si sa bata din partea stanga a copilului. Locul de studiu este foarte important, asa ca ar fi bine sa creezi in camera respectiva o atmosfera cat mai placuta, astfel incat copilului sa ii faca placere sa invete acolo.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului