Cresterea copilului

#lucreaza de acasa # lucru de acasa #mamici #copii

Cum sa lucrezi de acasa si sa-ti cresti copilul in acelasi timp

Sa fii mamica este un job full-time, de la care nu poti lipsi. Cu toate acestea, multe mamici aleg sa munceasca de acasa dupa terminarea concediului de maternitate sau chiar din timpul acestuia. Pentru multe mamici este insa destul de greu sa se acomodeze cu noul stil de viata. Daca si tu te afli in aceasta situatie iata cateva trucuri care te vor ajuta sa fii eficienta si sa nu te simti coplesita de responsabilitati.

Amenajeaza un loc in care sa poti munci

Primul pas pe care trebuie sa-l faci in momentul in care optezi pentru a lucra de acasa in timp ce-ti cresti copilul este sa-ti amenajezi un spatiu de lucru. Nu iti trebuie o incapere intreaga ci doar un coltisor unde sa-ti poti amplasa biroul si de unde sa poti lucra in liniste... pana esti intrerupta de copil.

Stabileste-ti teluri realiste

In momentul in care te hotarasti sa lucrezi de acasa lucrurile pot parea mai simple decat sunt in realitate. Desi iti planifici sa lucrezi doua ore incontinuu in timp ce doarme copilul, cu siguranta vei fi intrerupta de telefonul care suna sau de alte persoane alaturi de care locuiesti. Asadar, seteaza-ti obiective realiste si porneste cu pasi mici. Pe parcurs, cand iti intrii in ritm iti poti seta teluri mai inalte.

Creeaza liste si prioritizeaza-ti task-urile

Facand o lista cu ceea ce ai de realizat intr-o zi, te ajuta sa nu uiti sa treci peste lucruri importante. Seteaza-ti task-urile carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita pentru a le realiza in momentul in care copilul doarme, sau este cu bona la plimbare ori este la gradinita. Restul lasa-le pentru momentele in care poti sa te concentrezi si asupra copilului nu numai a lucrului

Nu uita de tine!

Sa uiti de tine si de facpul ca mai exista o lume si dincolo de usa casei nu este o solutie! Din contra, pe parcurs te va afecta enorm si nu este exclus sa ajungi la depresie.

Iesi zilnic din casa: singura, cu copilul, cu sotul, cu prietenii, oricare dintre solutii trebuie luata in calcul. Un alt truc ce te ajuta sa fii eficient lucrand de acasa si sa-ti mentii o stare de spirit buna este sportul. O ora de sport, o data la doua-trei zile nu este un capat de lume, in plus este benefic pentru un trup si o minte sanatoase.

Sursa foto: hea-employment.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului