Cresterea copilului

#siguranta #copii #casa #animale

Cum sa mentii siguranta copilului in casa

Curiozitatea si setea de cunoastere ii fac uneori pe copii sa experimenteze la maximum anumite situatii, fara sa isi dea seama ca se pot rani.  Chiar daca ii explici copilului ca nu are voie sa umble in anumite locuri sau cu diverse obiecte, sansele ca el sa te asculte sunt destul de reduse, asa ca nu iti ramane decat sa iei masuri.


Iata care sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont in interiorul casei atunci cand ai un copil mic:


Mobila si obiectele decorative


Tot ce inseamna obiecte decorative sau mobilier care se poate misca trebuie tinute la distanta de copilul tau.  Asigura-te ca televizorul, obiectele electrocasnice, dulapurile mici  sau ghivecele cu flori sunt foarte bine asezate si eventual atasate de o portiune solida. Astfel, vei evita accidentele care pot fi provocate de curiozitatea si energia copilului tau.


Prizele


Tot din curiozitate , in mod sigur copilul va incerca sa descopere ce sunt de fapt acele gauri din perete. Mai mult decat atat, este foarte posibil sa incerce sa introduca in prize diverse obiecte si oricat de multa atentie i-ai acorda, cu siguranta va gasi un moment in care sa isi satisfaca curiozitatea.


Cel mai bine este sa achizitionezi aparatori speciale pentru toate prizele din casa pentru ca micutul tau sa fie pe deplin protejat. Aceste produse se gasesc in majoritatea magazinelor de decoratiuni interioare .


Obiectele ascutite si mici


Nu lasa la indemana copilului agrafe, monede, bijuterii mici (cercei, inele, perle etc), cuie, cutite sau furculite. In ultima vreme tot mai multe mamici isi aduc micutii la spital din cauza faptului ca au inghitit tot felul de obiecte de mici dimensiuni. Nu uita ca si jucariile mici si ascutite constituie un pericol.


Podeaua


Podeaua este o zona extrem de intens utilizata de aceea pe suprafata acesteia se gasesc foarte multi microbi. Partea cea mai rea este ca micutul tau este in permanenta cu mainile pe jos, dupa care se atinge pe fata, ochi sau gura. Incearca sa dezinfectezi podeaua cel putin o data pe zi pentru a fi sigura ca puiul tau este in siguranta. De asemenea, atunci cand podeaua este uda, nu il lasa pe copil sa mearga pe ea pentru ca poate aluneca.


Animalele de casa


Un copil mic nu cunoaste sentimentul de frica, asa ca nu se va da in laturi sa smotoceasca un animal de casa (caine, pisica etc), iar din pacate animalele au instincte pe care nu le pot controla. Cel mai bine este sa tii la distanta animalele de copilul tau, chiar daca acestea par a fi extrem de blande.

Sursa foto : hiren.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului