Cresterea copilului

#copii #fotografie #sedinta foto #parc

Cum sa pregatesti o sedinta foto pentru copil

Fotografiile sunt amintiri frumoase care le raman atat parintilor cat si copiilor, deoarece surprind si pastreaza momente frumoase din viata fiecaruia. Odata cu trecerea timpului,  fotografiile devin o adevarata comoara sufleteasca, motiv pentru care ar fi bine sa acordati o importanta deosebita acestui aspect. Un fotograf profesionist, o locatie de exceptie si buna dispozitie sunt ingredientele necesare pentru o sedinta foto perfecta.


Pentru ca totul sa iasa perfect, iar pozele sa fie de exceptie, trebuie sa ai in vedere cateva amanunte importante, mai ales cand vine vroba de un copil mic.


Cauta un fotograf bun


Alegerea unui fotograf profesionist este poate cel mai important pas pentru realizarea unor fotografii superbe. Internetul este o sursa excelenta, atunci cand esti pregatit sa cauti un fotograf. Forumurile sunt in general pline de pareri bine argumentate si chiar exemple de fotografi foarte buni. Ia in calcul toate variantele si analizeaza toti fotografii care iti atrag atentia.  Cauta referinte despre ei (bloguri personale), verifica eventuale fotografii realizate de ei si nu uita sa ai in vedere si tariful. O sedinta foto de doua – trei ore costa aproximativ 100 de euro, insa in general preturile pot fi negociate.


Gaseste locatia perfecta


In mod normal, locatia o vei discuta impreuna cu fotograful, insa decizia finala iti apartine. Este foarte posibil ca fotograful sa aiba in minte diverse locatii care sa il avantajeze foarte mult pe copil si care sa il ajute sa realizeze niste fotografii foarte reusite.  Ar fi bine sa ai in vedere parcurile de distractii, spatiile verzi sau  fermele de animale. In orice situatie, este indicat sa fie o locatie in aer liber, unde lumina naturala ajuta foarte mult la realizarea unor fotografii perfecte.


Alege hainutele potrivite


In functie de locatia aleasa, alege-i copilului un outfit potrivit. Astfel, daca alegi un parc de distractii , imbraca-l pe micut in haine lejere, care sa ii permita sa se miste in voie. Daca insa optezi pentru o incapere mai somptuoasa, poti opta pentru o tinuta mai eleganta gen frac pentru baietei sau rochita de printesa pentru fetita. Totusi, alege culori cat mai vesele, insa nu o combinatie foarte puternica, incat sa formezi un curcubeu. O tinuta potrivita pentru o locatie cu verdeata poate fi formata dintr-un tricou roz, rosu sau albastru si o pereche de jeansi. Totusi, in cazul in care ai o fetita, poti opta pentru o rochita vesela.

De asemenea, pe langa tinuta obisnuita,  daca iti doresti ceva mai special, poti opta pentru diverse costumase haioase cum ar fi: marinar, pirat, balerina etc.


Pentru orice eventualitate, ia un rand de haine de schimb.


Pune accentul pe naturalete si simplitate


Daca este vorba de o fetita, aranjeaza-i parul cu grija si nu lasa nimic la voia intamplarii. Insa, este bine ca totul sa fie cat mai natural, pentru ca este vorba totusi de un copil. Evita sa ii faci bucle sofisticate, sa ii dai cu fixativ, sa o machiezi sau sa o incarci cu accesorii sau bijuterii sclipitoare. Eventual pentru ca pozele sa fie mai diverse, poti apela la ajutorul unor accesorii simple: bentite, palarioare sau o esarfa pentru fetite.


Daca ai insa un baietel, ii poti adapta tinuta dupa o tematica din desenele preferate: poate fi un pirat simpatic sau un capitan de vapor. Nu trebuie sa confectionezi o tinuta speciala, ai nevoie doar de cateva accesorii pe care le gasesti de obicei in magazinele cu jucarii.


Cere fotografii spontane


Toti fotografii spun ca fotografiile spontane sunt cele mai reusite si au dreptate. Chiar daca ii vei face si poze in care el se uita direct spre obiectiv si zambeste, lasa-l pe fotograf sa il pozeze atunci cand alearga, cand sare de bucurie, cand rade in hohote etc. Nu il obliga pe copil sa stea intr-o anumita pozitie pentru ca in mod sigur fotografiile respective nu vor transmite nimic.


Nu uita de fotografiile de familie


Chiar daca personajul principal al sedintei foto este micutul tau, nu rata ocazia de a face si cateva poze impreuna. Nu ezitati sa va tavaliti prin iarba, sa dansati impreuna, sa faceti sarituri si sa va distrati. Pana la urma, ideea este sa transmiteti energie pozitivasi sa sa emanati fericire.


Site-uri pentru inspiratie:

Soul Print Photoghraphy

Kayla Photo

NJoy The Moment

Jodie Odette

Kathryn Rose Images

Nicole Denae

Garland Photography


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului