Cresterea copilului

#vergeturi #gravida

Cum sa previi vergeturile din timpul sarcinii

Aparitia vergeturilor in timpul sarcinii este un lucru foarte des intalnit si din pacate multe proaspete mamici se plang de faptul ca nu pot sa mai scape de acestea dupa nastere. Din pacate, vergeturile aparute se trateaza destul de greu, motiv pentru care este mult mai indicat si usor sa le previi.


Iata cateva sfaturi si trucuri simple pentru a preveni aparitia vergeturilor.


In primul rand este recomandat sa incepi prevenirea vergeturilor inca din primele luni de sarcina, inainte ca pielea sa inceapa sa se intinda din cauza cresterii bebelusului. Maseaza pielea cu o lufa


La fiecare dus, sau de cel putin 3 ori pe saptamana, maseaza pielea din zona abdomenului cu o lufa sau un burete mai abraziv pentru a indeparta celulele moarte, pentru a stimula circulatia sanguina si pentru a mentine pielea supla si catifelata. Mai mult decat atat, acest procedeu pregateste pielea pentru hidratare si o ajuta sa absoarba mai bine substantele hidratante si vitaminele din uleiul sau lotiunea de corp.


Mentine pielea perfect hidratata


Uleiul de masline, uleiul din germeni de grau, uleiul de migdale, uleiul de avocado sau cel din samburi de struguri contin ingrediente care hidrateaza intens, mentin elasticitatea pielii , lucru care va impiedica aparitia varicelor. Maseaza pielea cu uleiurile respective pentru a o stimula.  Este recomandat sa folosesti un ulei 100% natural, fara parabeni sau alte substante, care odata intrate si absorbite de piele, pot dauna bebelusului.  Pentru un efect mai sporit, adauga in uleiul natural vitaminele A sau E uleioase. Vitamina A uleioasa este un emolient excelent, iar vitamina E ajuta pielea sa se regenereze si sa ramana supla.


Uleiurile naturale se gasesc in plafaruri sau magazine alimentare, in timp ce vitaminele uleioase pot fi cumparate de la farmacii.


Hidrateaza-te


Bea multa apa, sucuri naturale, ceaiuri si alte lichide care sa iti mentina hidratarea organismului si a pielii la un nivel ridicat. De asemenea, cu cat lichidele pe care le bei contin mai multe vitamine si substante nutritive, cu atat mai bine. Evita sucurile cumparate din comert si reprofileaza-te catre cele preparate in casa.


Mananca sanatos


Mananca multe fructe si legume care mentin frumusetea pielii tale. Pe langa acestea, fructele oleaginoase au efecte excelente de infrumusetare si de mentinere a pielii tale, asadar consuma cu incredere nuci, migdale, alune si stafide. Recomandat ar fi sa mananci cel putin 100 de grame, de doua ori pe saptamana.

Sursa foto : babble.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului