Cresterea copilului

#socri #familie #casnicie #cearta in familie #influenta socrilor

Cum sa reduci influenta socrilor in casnicia ta

De multe ori, parintii se implica mai mult decat este cazul in relatiile si caminul copiilor lor. Afla cum sa reduci influenta socrilor in casnicia ta.

Soacra bagacioasa si nesuferita este un stereotip invechit, dar si in zilele noastre socrii mai fac probleme atunci cand se implica prea mult in viata tinerilor casatoriti.

Juramintele de casatorie legale, cat si cele religioase, spun ca odata cu unirea destinelor, fiecare trebuie sa-l pretuiasca pe celalalt mai presus de orice.

Socrii cred uneori ca parerea lor este mult mai importanta decat a persoanei alaturi de care copilul lor a decis sa intemeieze o familie, motiv pentru care pot incerca sa se implice nepotrivit de mult in viata tinerilor casatoriti.

Afla cum sa faci fata unor socri insistenti si cum sa reduci influenta lor in casnicia ta.
 

Faceti front comun


Cel mai important lucru in relatia cu socrii este ca cei doi parteneri sa faca front comun si sa nu se submineze unul pe celalalt in fata parintilor.

Atunci cand vad sovaiala sau tensiuni, socrii pot incerca sa intervina sau sa impuna anumite sfaturi de buna credinta . Implicarea lor in casnicia copiilor poate avea insa si rezultate dezastruoase.

Discuta cu persoana iubita si stabiliti impreuna o strategie prin care sa afisati aceeasi pozitie in fata socrilor mai ales atunci cand acestia sunt insistenti cu sfaturile si recomandarile lor.
 

Comunica direct


Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face in relatia cu socrii este sa comunici indirect cu ei, lucru ce poate duce rapid la situatii tensionate si la o atmosfera conflictuala.

Nu conta pe sotul sau sotia ta ca va transmite perfect mesajul tau mai ales atunci cand nu este foarte implicat in problema.

Discuta sincer si direct cu socrii, pentru a-i asigura de onestitatea ta si de faptul ca tratezi cu seriozitate comunicarea si relatia cu ei.
 

Arata-le respectul pe care il astepti si tu


Oricat de insistenti ar fi, socrii tai ti-au devenit rude apropiate dupa nunta astfel ca trebuie sa ii tratezi cu respectul care li se cuvine sau despre care cred ca li se cuvine.

Chiar daca stii exact ce sugestii sau sfaturi iti vor oferi tie si persoanei iubite, lasa-i sa isi explice punctul de vedere pana la sfarsit.

Indiferent daca ai chef sau nu, asculta tot ce au de zis si spune-le ca vei lua in considerare argumentele lor atunci cand tu si partenerul veti lua impreuna decizia potrivita pentru voi doi.

Daca solutia pe care o alegeti coincide cu sfatul socrilor, se vor simti bine ca v-au ajutat sa luati decizia corecta. Chiar daca nu ajungeti sa urmati sfatul socrilor, ei nu vor putea nega ca au fost tratati cu respect si nu ignorati sau repeziti.
 

Stabiliti limitele implicarii si informarii socrilor


Calea cea mai sigura de a limita influenta socrilor in viata voastra de cuplu este stabilirea de comun acord a unor reguli cu privire la modul in care veti permite socrilor sa se implice in viata voastra si la ce informatii le veti oferi.

Intimitatea cuplului nu trebuie stirbita de o relatie sincera intre parinti si copii. Daca ati stabilit sa pastrati micile conflicte sau problemele financiare doar intre voi, respecta si tu aceasta decizie cu parintii tai la fel cum te astepti de la partener sa o respecte cu socrii.

Comunicand direct cu socrii si aratandu-le respectul cuvenit vei putea imbunatati relatie cu ei. Daca faci front comun cu partenerul si respectati amandoi regulile stabilite, vei putea limita influenta socrilor in casnicia voastra, fara ca ei sa se simta dati la o parte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului