Cresterea copilului

#igiena #copil #ingrijire #parinti

Cum sa tai mai usor unghiile copilului

Taierea unghiilor la copii poate fi uneori o adevarata provocare. Majoritatea micutilor privesc acest lucru cu multa teama, ca pe o pedeapsa, si nicidecum ca pe un lucru necesar, care tine de igiena personala . Situatia se poate schimba daca vei folosi cateva trucuri simple, eficiente si chiar distractive.

Taie-ti tu unghiile

Desi de cele mai multe ori nu ai timpul si rabdarea necesara pentru a-ti face manichiura in prezenta copilului, este un pas care il poate convinge pe copil ca taierea unghiilor nu este un lucru chiar atat de rau. Aseaza-te langa micut, ia un prosopel si o unghiera/forfecuta si arata-i ca tu iti tai unghiile fara niciun fel de problema si ca iti place chiar foarte mult – eventual lasa-l sa te ajute si sa vada ca totul este in regula. Arata-te extrem de satisfacuta si multumita de rezultat. In acest fel, copilul tau nu se va mai speria de aceasta idee si va fi mult mai relaxat.

Explica-i importanta igienei unghiilor

Chiar daca este mic, copilul tau poate intelege anumite lucruri. De exemplu, spune-i ca unghiile mari si neingrijite sunt un lucru jenant si ca anumiti copii pot rade de el. De asemenea, explica-i ca se poate rani daca are unghiile mari si ca oricum sub acestea se ascund foarte multi microbi care il pot imbolnavi.

Achizitioneaza o unghiera/forfecuta speciala pentru copii

Daca doresti ca taiatul unghiilor copilului tau sa fie un moment de distractie pentru ambele parti, trebuie sa incerci cat mai multe variante pentru a-l convinge. Cumpara o unghiera haioasa care sa ii starneasca interesul copilului. Aici gasesti un model potrivit. Daca nu ai prea mult timp la dispozitie, poti confectiona tu o unghiera draguta si poti inventa o poveste. De exemplu, ataseaza unei unghiere normale doua aripioare si doi ochisori si spune-i copilului tau ca acest ustensil este de fapt Zana Unghiutelor si ca trebuie sa o lase sa isi faca treaba. In mod sigur copilul tau nu se va putea impotrivi in fata unei astfel de idei.

Sfaturi:
Taie unghiile copilului dupa ce ii faci baie pentru ca atunci unghiutele sunt moi si usor de indepartat

Ai grija sa ai destula lumina atunci cand ii tai unghiile micutului

Dezinfecteaza unghiera/forfecuta inainte si dupa fiecare utilizare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului