Cresterea copilului

#mancare #paste # copii autisti #carti informative #haine noi #activitati Paste

Cum sa-ti pregatesti copilul autist pentru sarbatoarea Pastelui

In timp ce pentru majoritatea oamenilor, sarbatoarea Pastelui este un moment de liniste alaturi de prieteni si de familie, bucurandu-se de veselia primaverii, pentru copiii cu autism, aceasta sarbatoare poate fi o adevarata provocare. Pentru copiii autisti, Pastele poate insemna lucruri noi, alimente noi, experiente noi, iar toate acestea ii pot afecta daca nu sunt pregatiti. Iata, asadar, cum iti poti pregati copilul autist pentru sarbatoarea Invierii Domnului.

Spune-i povesti

Pentru a-ti pregati copilul autist pentru sarbatoarea de Paste, primul pas este sa ii povestesti cum veti petrece timpul in acea perioada, in ce activitati va veti implica si cum poate el sa contribuie. In fiecare zi ofera-i noi informatii pentru a-l face sa inteleaga si sa vrea sa se implice.

Cumpara-i carti informative

Cauta in librarii carti atragatoare, in care sa fie prezentate activitati de familie, cu imagini interesante despre sarbatoarea Pastelui, care te vor ajuta sa transmiti mai bine mesajul catre copilul tau. Copilul trebuie sa stie si despre traditia decorarii oualor. De obicei, aceasta activitate este pe placul copiilor.

Nu-l forta sa se imbrace formal

De cele mai multe ori, de Paste, parintii le cumpara haine noi copiilor, special pentru a merge la Biserica sau pentru a petrece impreuna cu prietenii. In cazul in care copilul tau nu suporta sa poarte haine noi sau sa poarte haine formale, lasa-l sa isi aleaga singur vestimentatia pentru Paste, intrucat altfel va fi agitat toata ziua.

Pregateste-i mancarea preferata

Masa de Paste poate sa nu fie pe placul copilului tau. Asadar, daca este pretentios sau urmeaza un regim alimentar special, incearca sa gasesti alte feluri de mancare pe care sa le gatesti special pentru el. Aminteste-le acest lucru si prietenilor, in cazul in care veti petrece ziua de Paste la ei.

Pregateste-l pentru biserica

Daca alegi sa mergi la biserica in noaptea de Inviere, este bine sa pregatesti copilul pentru aceasta experienta. Exista posibilitatea ca micutul sa se plictiseasca in timpul slujbei religioase si sa devina agitat. Pentru a evita o astfel de situatie, ia cu tine cartile lui preferate sau jucariile favorite si astfel copilul va putea sta linistit, la biserica, pana la sfarsitul slujbei de Inviere.

Sursa foto: modernmom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului