Cresterea copilului

#activitati copii #crestere copil #copil #activitati copii aer liber

Cum scoti copilul din casa in sezonul cald

Acum ca a venit caldura, toti ne incurajam copiii sa iasa afara si sa se bucure de vremea frumoasa. Cu toate acestea, uneori este greu sa convingi copiii sa lase deoparte gadgeturile preferate pentru a se juca afara. Totusi, jucariile si articolele sportive potrivite iti pot face munca mult mai usoara.

Bicicleta, tricicleta, trotineta, rolele

Copiii au capacitatea de a invata foarte repede, asa ca daca cel mic inca nu stie sa mearga pe bicicleta sau pe role, perioada primavara-vara este oportunitatea perfecta sa il inveti. Aceste articole sportive sunt distractive pentru cei mici si ii incurajeaza sa faca miscare. In plus, daca esti fan al unuia dintre aceste sporturi, il poti practica impreuna cu copilul. Aceasta este o modalitate foarte buna de a crea o relatie stransa si de a va distra in acelasi timp.

Frisbee

Frisbee, sau discul zburator, este o jucarie care, odata aruncata, pluteste prin aer pe o anumita traiectorie. Copiii se pot juca cu un frisbee aruncandu-l de la unul la altul sau pot juca aport impreuna cu cainele familiei. Jucaria este foarte buna pentru dezvoltarea coordonarii mana-ochi a copiilor si le ascute reflexele.

Cos de baschet sau poarta de fotbal

Sportul joaca un element important in dezvoltarea copiilor, asa ca este bine sa il adopte cat mai devreme cu putinta. Jocurile precum baschetul sau fotbalul ajuta la cresterea armonioasa a copilului tau. In plus, fiind jocuri de echipa, cel mic va invata importanta muncii in echipa si notiuni de fairplay. Oricare dintre cele doua (sau ambele) sunt jucarii ideale pentru a oferi copilului tau o vacanta distractiva alaturi de prieteni.

Pistoale cu apa

Probabil exista metode mai eficiente de a te racori intr-o zi calduroasa, dar nici una nu este la fel de distractiva precum o lupta cu pistoalele cu apa. Acestea au fost intotdeauna jucarii foarte populare in randul copiilor, dar poti intra si tu in joc. Cumpara cate un pistol cu apa pentru fiecare membru al familiei si veti avea parte de ore intregi de distractie, fara sa mai suferiti de caldura.

Casuta pentru copiii

Copiii adora sa se “prefaca” in adulti, iar o casuta pentru copii este ideala pentru a le indeplini aceasta fantezie. Casuta este potrivita pentru familiile care locuiesc la casa, dar ea poate fi usor demontata pentru a fi stocata si remontata atunci cand pleci cu familia la gratar sau la tara. Pe langa caracterul distractiv, casuta le ofera celor mici un loc umbros unde sa se adaposteasca atunci cand temperatura devine prea ridicata.

Jucariile pentru nisip

Fie ca mergi la plaja sau ai o ladita cu nisip in curte, o simpla galetusa si lopatica vor captiva atentia copilului tau ore in sir. Cei mici adora sa construiasca castele din nisip si este o modalitate buna de a le dezvolta imaginatia. In plus, jucandu-se impreuna, copiii vor invata sa colaboreze pentru a atinge un scop comun.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare