Cresterea copilului

#raceala #gripa #copii #odihna #medicamente #ibuprofen #paturi

Cum tratezi raceala si gripa la copii

Trecerea de la anotimpul rece la cel cald poate afecta sanatatea copilului tau, care poate face gripa sau raceala. Iata cateva sfaturi, care ar putea fi de ajutor in tratarea simptomelor de boala resimtite de copilul tau.

Cum tratezi febra copilului

Pediatrii avertizeaza ca febra la copii ar trebui sa ingrijoreze daca trece de 38 de grade C. In cazul in care acesta este mai mic de sase luni, are febra de mai bine de doua zile si nici nu a fost vaccinat, este indicat sa apelati la medic. In cazurile mai usoare, poti trata febra copilului folosind medicamente speciale pentru copii, precum ibuprofen sau paracetamol.

In plus, compresele cu apa calduta il pot ajuta pe copil. Nu folosi niciodata apa rece sau gheata. Imbraca-l pe cel mic cat mai lejer si nu il inveli cu prea multe paturi.

Supa de pui, remediu impotriva gripei

Unele studii arata ca supa de pui poate ajuta la reducerea inflamatiei. In plus, este hranitoare si ajuta la prevenirea deshidratarii.

Cum tratezi durerea in gat si tusea

Mare parte dintre durerile in gat sunt cauzate de raceala si dureaza aproximativ patru-cinci zile. Pentru copiii cu varsta de peste doi ani, pentru tratarea durerii in gat este indicat ceaiul cald cu o lingurita de miere si lamaie. In cazul in care copilul are peste 6 ani, ii poti da bomboane mentolate sau pastile analgezice, care ajuta la reducerea durerii.

Gargara cu apa calda si sarata este, de asemenea, un ajutor pentru tratarea durerii in gat si a tusei. In primul rand, il scapa pe copil de senzatia de iritare si va resimti mai putina durere. Apoi, contribuie la curatarea zonei de mucus.

Odihna, cel mai bun remediu pentru tratarea racelii

Copilul are nevoie de cat mai multa odihna pentru a-si intari organismul, atunci cand este racit. Daca acest lucru inseamna sa sara peste o doza de medicamente impotriva racelii, nu trebuie sa iti faci griji. Ii poti da medicamentele cand se trezeste sau dimineata - odihna este mai importanta.

Consulta medicul inaintea tratarii racelii copilului cu medicamente

Atunci cand vine vorba despre sanatatea copilului tau nu trebuie sa risti si sa ii dai medicamente "dupa ureche". Chiar daca copilul are aceleasi simptome pe care le-a mai avut si cu alta ocazie, este posibil sa fie din alta cauza. Intr-adevar, medicamentele care contin paracetamol sau ibuprofen ajuta la reducerea simptomelor, insa nu grabesc vindecarea.

Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului