Cresterea copilului

# limite copii #educatie copii #limite #copii

De ce au copiii nevoie de limite

Astazi accentul in educatia copiilor este in mare parte pe emotiile celor mici, spre deosebire de generatiile anterioare in care comportamentul era cel mai important. Acest lucru, insa, este de multe ori prost inteles. Astfel, unii parinti uita ca este nevoie sa le arate celor mici ca au situatiile in control, ca pot asigura un mediu sigur si stabil pentru cei mici. Astazi, mai mult decat alta data, e nevoie ca cei mici sa aiba limite, aplicate bland si consecvent. Iata cateva motive pentru care parintii au nevoie sa detina controlul cand vine vorba de limite:

 

1. Copilul tau se va simti in siguranta. Lumea poate sa fie intimidanta pentru copii. Limitele stabilite de parinti, care nu sunt negociate cu cei mici, reduc anxietatea copilului. La fel cum nu ii lasam pe cei mici sa bage degetele in priza si ne asiguram ca poarta casca atunci cand merg cu bicicletele, limitele vin sa ajute copilul sa creasca in siguranta. Atunci cand un copil negociaza o limita si obtine ceea ce isi doreste, ii e greu sa se mai simta in siguranta intrucat are mai multa putere decat adultul de langa el.

Citeste continuarea pe parintitandem.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare