Cresterea copilului

#femei #barbati #bebelus #tati #planset bebelus #sensibilitate barbati

De ce barbatii pot fi indiferenti la plansetele bebelusilor, iar femeile nu

Barbatii, chiar si tatii, nu reactioneaza la plansetele unui bebelus la fel cum o fac femeile, in unele cazuri ramanand chiar indiferenti. Un studiu recent arata insa ca nu este neaparat o manifestare a nesimtirii, atitudinea lor fiind influentata de constructia creierului masculin.

Un studiu desfasurat recent de Institutul National pentru Sanatatea Copilului din SUA a arata ca legaturile din creierul feminin sunt astfel concepute incat reactioneaza de indata la auzul plansetului de bebelus, in timp ce barbatii pot prea bine sa nu reactioneze deloc.

Oamenii de stiinta din SUA au cooptat 18 femei si barbati, unii parinti, altii fara copii, si le-au efectuat mai multe teste neurologice, printre care se numara si rezonanta magnetica nucleara (RMN). Voluntarii au fost rugati sa dea frau liber mintii si sa se gandeasca la ce vor ei in timpul investigatiilor medicale. In unele momente, in incaperile unde se aflau voluntarii, s-au difuzat inregistrari audio cu plansete de bebelus.

Testele au arata ca, in timp ce femeia a reactionat de indata la auzul plansetelor de copil, barbatii nu au reactionat deloc. Practic, cercetatorii au constatat modificari in activitatea cerebrala a femeilor imediat dupa difuzarea plansetelor de bebelus, in timp ce activitatea cerebrala a barbatilor a ramas neschimbata.

Citeste continuarea articolului pe Lyla.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare