Cresterea copilului

#masa in familie #cina in familie #socializare copii #timp in familie

De ce este cina in familie importanta pentru copil?

Cina in familie si, in general, mesele luate impreuna cu cei dragi au un rol esential atat in dezvoltarea copilului, cat si in consolidarea relatiilor familiale. In ciuda agendelor incarcate si a timpului limitat, este recomandat sa gasiti solutiile necesare pentru a va reuni cu totii macar la una dintre mesele zilei, asa cum este cina. Iata care este importanta cinei in familie, dar si cateva trucuri prin care sa va faceti timp pentru astfel de reuniuni!


Importanta cinei in familie

Cina in familie ofera posibilitatea membrilor familiei sa interactioneze mai mult si sa consolideze astfel relatiile dintre ei.

In plus, cina in familie ofera parintilor sansa de a petrece timp de calitate impreuna cu copiii.

Intr-o epoca in care timpul liber este mai limitat ca oricand, masa in familie reprezinta o ocazie buna de a afla mai multe despre activitatile si pasiunile copiilor, dar si despre problemele care ii framanta.

In plus, reprezinta si o ocazie buna pentru educarea copilului. Ai ocazia de a-l invata mai multe despre bunele maniere la masa, dar si cateva abilitati noi de socializare.

Specialistii au demonstrat ca mesele in familie scad atat riscul de depresie la copii, cat si de comportamente adictive sau vicioase. Potrivit acestora, copiii care iau mai des masa in familie sunt mai feriti de riscul de a cadea victima fumatului, drogurilor, alcoolului sau altor vicii.

Cina in familie pare sa fie si un stimulent motivational pentru imbunatatirea performantelor scolare ale copiilor.


Cum reusiti sa luati mai des masa in familie?

In ciuda programelor incarcate si a timpului liber limitat si haotic, este recomandat sa depuneti toate eforturile pentru a va aduna, cu totii, la cina, macar de cateva ori pe saptamana, daca nu chiar zilnic. Faceti din cina in familie o prioritate, cel putin cateva zile pe saptamana.

Discutati si analizati programele saptamanale ale tuturor membrilor familiei si alegeti cea mai convenabila ora pentru a lua masa impreuna.

Organizati-va agendele astfel incat sa suprapuneti nimic peste cina in familie, iar daca se intampla ca, uneori, sa nu reusiti acest lucru, revansati-va fata de cei dragi a doua, zi, cu micul-dejun sau cu alta masa a zilei.

Sursa foto: listplanit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului