Cresterea copilului

#sarcina #cursuri #cursuri prenatale

De ce este important sa mergi la cursurile prenatale

Cu siguranta ai citit multe lucruri despre nastere si ai primit si mai multe sfaturi de la persoanele cu experienta. Insa stii cu adevarat la ce sa te astepti in timpul travaliului si al nasterii? Cursurile prenatale iti pot furniza informatiile pretioase de care ai nevoie si iti pot oferi incredere ca totul va decurge fara probleme.

Fie ca esti la prima nastere, fie la a patra, cursurile prenatale te ajuta sa te pregatesti pentru provocarile pe care le presupun travaliul si nasterea.

Totul despre saptamana 3 de sarcina


De ce trebuie sa mergi la cursurile prenatale

1. Vei afla lucruri noi si interesante despre travaliu, nastere si ingrijirea copilului.
La cursurile prenatale vei invata cum sa identifici semnele travaliului si ce se intampla cu organismul tau atunci cand bebelusul isi face aparitia pe lume.

2. Iti vei invinge fricile. In timpul cursurilor prenatale vei avea ocazia sa discuti despre fricile tale cu alte femei care, la randul lor, se confrunta cu aceleasi temeri. Personalul calificat iti va explica tot ce trebuie sa stii si te va face sa fii mai increzatoare.

3. Vei afla noi optiuni prin care sa faci fata durerilor. In cadrul cursurilor prenatale vei practica diverse metode care te vor ajuta sa faci fata contractiilor, printre care si tehnicile de respiratie, relaxare si vizualizare. Aceste cursuri iti vor prezenta si efectele medicamentelor folosite la nastere, precum analgezicele sau epidurala.

4. Vei afla informatii despre nastere. La cursuri vei afla numeroase informatii despre interventiile medicale si posibilele complicatii din timpul nasterii.

5. Vei primi sfaturi despre cum sa ingrijesti nou-nascutul. Pe langa informatiile despre travaliu si nastere, la cursurile prenatale vei primi si sfaturi pretioase despre cum sa ai grija de copil din primele clipe de viata. Astfel, vei afla informatii despre cum sa alegi un pediatru, cum sa alaptezi, sa schimbi scutecele sau sa ii faci baie copilului.

6. Iti vei face prieteni noi. La cursurile prenatale vei avea ocazia sa cunosti femei care trec prin aceeasi experienta ca si tine. In acest fel, vei sti ca nu esti singura si ca poti cere oricand sfatul prietenelor tale.

7. Vei consolida relatia cu partenerul de viata. Cursurile prenatale ofera ocazia si partenerului tau de viata sa inteleaga mai bine travaliul si nasterea. In acelasi timp, va invata sa te sustina si sa fie atent la nevoile tale.

Sursa foto: ourhomegrownspud.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului