Cresterea copilului

#destinatii vacanta #destinatii vacanta copii #vacanta educativa copii

Destinatii de vacanta educative pentru copii - din Europa

Daca nu v-ati hotarat inca unde sa mergeti in vacanta de vara, nu va grabiti sa alegeti prima oferta care va trece prin fata ochilor. Vacanta de peste hotare a familiei tale se poate dovedi si o lectie educativa pentru copilul tau, daca ai grija sa alegi una dintre destinatiile potrivite in acest sens! Descopera cateva destinatii turistice din strainatate perfecte pentru a-l ajuta pe copil sa mai descopere culturile celor mai importante orase europene si sa admire arhitecturi si obiective turistice unice in lume!

Paris, Franta

Parisul nu este considerat doar orasul indragostitilor, ci si unul dintre cele mai frumoase din Europa, cu o istorie si cultura extrem de bogate si interesante.

Este o destinatie turistica extrem de educativa, deoarece pe langa celebrul Turn Eiffel sau Arc de Triumf, de care copilul va fi fascinat, micutul poate descoperi picturi celebre, artefacte si exponate istorice in cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta, Luvru, dar si Palatul Versailles, un castel cu o bogata istorie si poveste in spate, pe care orice prichindel ar fi dornic sa o auda.

Roma, Italia

Daca vreti un circuit turistic educativ 100% si cu o insemnatate istorica aparte, atunci Roma este orasul pe care trebuie sa il vizati pentru vacanta de vara. Supranumit si "orasul muzeu", este presarat cu o multime constructii arhitecturale fascinante, biserici si muzee extrem de interesante si atractive, care au o bogata istorie in spate si legende dntre cele mai intrigante si interesante.

La o aruncatura de bat de Roma este micul stat Vatican, fascinant prin istoria si bogatia sa spirituala. Acolo se gaseste cea mai mare biserica din lume, Basilica San Pietro, acolo unde tine slujbele Suveranul Pontif. Vaticanul prezinta vizitatorilor si o multime de opere de arta foarte valoroase, care dateaza din perioada baroca si renascentista. Micutul tau nu are cum sa se plictiseasca vizitand aceste locuri mirifice si spectaculoase, atat ca arhitectura, cat si ca istorie.

Londra, Marea Britanie

Londra este una dintre capitalele lumii care merita vizitata oricand cu familia si unul dintre orasele din Europa in care copilul nu se va plictisi niciodata. De la Turnul Londrei, Platul Buckingham, Muzeul Madam Tussaud si pana la Muzeele de Zoologie sau Istorie, vacanta voastra se poate dovedi o adevarata lectie de istorie, presarata cu multe momente distractive.

In apropiere de Londra, se afla si Thorpe Park, unul dintre cele mai impresionante parcuri de distractii pentru cei mici. Asadar, atunci cand faceti "exces" de istorie si arta, duceti-l pe micut pentru a se mai destinde intr-un astfel de parc, dar si pentru a se aventura in cele mai traznite si amuzante masinute si echipamente de distractie de acolo.

Bruxelles, Belgia

Bruxelles este o destinatie de vacanta educativa pentru copii, dar care poate imbina armonios utilul cu placutul.

Dincolo de obiectivele turistice istorice si legendare ale orasului, cu arhitecturi gotice - Catedrala Sf Michael si Sf. Gudula, Palatul de Justitie, Primarie, Palatul Regal, sau de frumusetile naturale fascinante, asa cum este Grand Place (Piata Mare), micutul tau se va distra copios in vizita la Muzeul Benzilor desenate, Atomium, Muzeul Copiilor sau la Parcul Acvatic.

Din orice colt al lumii, micutul tau poate invata cate ceva util si isi poate imbogati cultura generala. Important este sa i le prezinti intr-o forma cat mai atractiva si interesanta pentru el, astfel incat s anu se plictiseasca..

Foto: awaywiththekids.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare