Cresterea copilului

#dezinfectare #camera #camera copil

Dezinfectarea camerei copilului: 5 pasi de urmat

Copiii sunt mult mai sensibili, iar jucariile, mobilierul si accesoriile din camera lor pot adaposti bacterii periculoase. Asa ca este important sa intretii regulat curatenia din camera celui mic si sa dezinfectezi corespunzator toate suprafetele, pentru a te asigura ca bebelusul tau nu este expus germenilor. Iar pentru a dezinfecta eficient dormitorul copilului tau, iata care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi.

 

Aspirarea suprafetelor

Primul pas pentru o curatenie eficienta este aspirararea suprafetelor din camera celui mic. In general, covoarele si mochetele sunt o sursa de praf si de acarieni, iar daca nu sunt curatate corespunzator, ele pot provoca o multitudine de probleme de sanatate, in special celor cu sisteme imunitare slabe. Avand in vedere ca cei mici isi petrec mai tot timpul in casa, este recomandat sa igienizezi cat mai bine podelele. Dar, inainte de a dezinfecta pe jos, iti recomandam sa aspiri cat mai bine covoarele din camera copilului. De asemenea, cu ajutorul unor aspiratoare cu injectie extractie, poti curata si alte suprafete textile din camera. Un astfel de aspirator are un rezervor special, care se umple cu apa sau cu o solutie cu spumare redusa, iar cu ajutorul lui poti curata in profunzime orice suprafata textila. Avantajul este acela ca suprafetele curatate prin injectie extractie nu raman ude in urma procesului, dar au un procent marit de umiditate in tesatura. Asa ca daca alegi sa folosesti un astfel de aspirator, ar fi indicat sa aerisesti foarte bine incaperea, pentru ca suprafetele curatate sa se usuce cat mai bine.

Indeparteaza praful si petele de murdarie de pe mobilier

Un alt aspect important este curatarea mobilierului din camera. Pentru obiectele de mobilier din plastic poti folosi o solutie preparata chiar la tine acasa, amestecand o cana de otet cu una de apa. Aceasta solutie nu numai ca va indeparta foarte bine petele si mizeria, dar va tine la distanta si bacteriile. De asemenea, poti adauga in aceasta solutie si cateva picaturi de ulei esential de lamaie, pentru a indeparta mirosul intepator de otet.

In schimb, atunci cand cureti mobila din lemn, poti sa dizolvi putin dezinfectant in apa, si apoi poti sterge suprafetele cu un burete curat. Astfel, vei dezinfecta toate suprafetele din camera copilului si vei indeparta si urmele de murdarie. De asemenea, ar fi indicat sa nu folosesti produse cu aerosoli. Spray-ul clasic pentru mobila poate fi inlocuit cu un produs lichid, fara parfum.

Iar pentru o curatenie eficienta, ar fi indicat sa indepartezi și praful de pe televizor, tablouri sau alte decoratiuni aflate in camera celui mic.

Dezinfecteaza jucariile

Pentru a mentine o curatenie corespunzatoare in camera celui mic, este important sa te ocupi si de obiectele pe care acesta le manevreaza des. Iar in aceasta categorie se afla jucariile. Incearca sa le stergi de praf sau sa le scuturi cat mai des. Iar in cazul jucariilor de plastic sau cauciuc, le poti curata cu ajutorul unor servetele umede antibacteriene. O alta varianta ar fi aceea de a le sterge cu o solutie speciala dezinfectanta sau cu una realizata acasa – din otet si apa fierbinte. Inmoaie jucariile in aceasta solutie, iar dupa cateva minute, clateste-le bine cu apa calda si sterge-le cu un prosop curat.

Spala jaluzelele sau perdelele

Si jaluzelele sau perdelele din camera copilului se pot transforma in surse de praf si acarieni, precum covoarele sau mochetele. Asa ca la o anumita perioada de timp ar fi indicat sa le speli cu apa calda, pentru a indeparta praful adunat in tesatura.

Curata podeaua cu o solutie dezinfectanta

Urmatorul pas in ceea ce priveste igienizarea camerei este curatarea podelei cu o solutie dezinfectanta. Pentru a indeparta eficient toate bacteriile, ar fi indicat sa folosesti o solutie dezinfectanta pe baza de clor sau alcool. Pentru a-i proteja sanatatea copilului tau, ar fi bine sa alegi cu grija solutiile dezinfectante.

Cel mai bine ar fi sa optezi pentru produsele bio, care sunt bune atat pentru natura, cat si pentru sanatatea bebelusului tau. Iar daca nu gasesti astfel de produse, le poti inlocui cu cele facute in casa. De exemplu, cu suc de lamaie poti curata eficient suprafetele laminate, iar cu otet poti igieniza poarte bine mobilierul din lemn. Nu uita ca cel mic este extrem de sensibil, iar caile sale respiratorii si pielea se pot irita mult mai usor.

Asadar, acestia sunt pasii de care trebuie sa tii cont pentru a igieniza corespunzator camera copilului. Incearca sa optezi pentru produse dezinfectante de calitate, care sa nu ii puna in pericol sanatatea celui mic.

Sursa foto: http://unsplash.com/photos/CgWTqYxHEkg

Advertorial  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului