Cresterea copilului

#culori #joc #cutii #sortare #cuburi #cuburi colorate

Dezvoltarea copilului: Transforma invatarea culorilor intr-o joaca!

Ai un prichindel de doar cativa anisori? Invata-ti micutul sa identifice si sa sorteze culorile cu ajutorul unui joc creativ si educational! Foloseste cuburi mici si colorate si distreaza-te alaturi de copilas, fara ca micutul sa simta presiunea de a trebui sa invete ceva nou. Jocul poate fi repetat in fiecare zi, timp de jumatate de ora, pana cand prichindelul tau va invata culorile.

Pentru acest joc, adresat copilasilor cu varste mai mari de 1 anisor, ai nevoie de 25- 50 cuburi de diferite culori, cateva cutiute si etichete colorate.

Cum sa te joci

Pentru a-i capta atentia celui mic, este bine sa ii faci o mica introducere in lumea culorilor si sa ii vorbesti despre joc si regulile lui. Poti inventa povesti interesante pentru fiecare culoare in parte, care sa il faca pe copil curios sa le identifice.

Cum il ajuti pe cel mica sa identifice culorile

Pentru inceput, imprastie pe podea toate cuburile colorate si pe masura ce copilul devine interesat de ele, vorbeste-i despre numele culorii pe care o atinge. Dupa ce ii spui o poveste interesanta, roaga-l pe cel mic sa repete dupa tine culoarea respectiva si sa atinga din nou cubul.

Este bine sa repeti acest joc de mai multe ori, apoi, lasa la vedere doar cateva cuburi colorate, pe care copilul sa le identifice. Dupa ce le identifica, roaga-l sa caute si celelalte cuburi in culori similare.

Cum il ajuti pe cel mic sa sorteze culorile

In aceasta etapa, este recomandat sa il lasi pe cel mic sa se joace si sa delimiteze singur cuburile, fara sa il fortezi. Apoi, intreaba-l din nou care sunt culorile pe care le-a sortat. Daca inca nu reuseste sa le identifice, repeta cu el numele culorilor.

Dupa acest pas, scoate si cateva cutiute si lipeste pe fiecare cate o eticheta colorata. Roaga-l pe copil sa fie atent la etichetele pe care le-ai lipit si sa adauge in cutia respectiva cuburile in culoarea potrivita.

Pentru inceput, poti pune chiar tu cate un cub in fiecare cutiuta. Amesteca apoi restul de cuburi colorate si lasa-l pe cel mic sa se descurce singur. Dupa primele cuburi adaugate, copilul isi va aminti care este locul potrivit al fiecarei culori.

Pe masura ce copilul tau recunoaste mai multe culori, il poti stimula sa le sorteze mai rapid. Foloseste un cronometru si incurajeaza-l sa gaseasca mai repede cutiile si culorile potrivite.

Sursa foto: ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului