Cresterea copilului

#dictionar #limba romana #editura corint

Dictionarele, esentiale in procesul de invatare

Copiii din ziua de azi citesc din ce in ce mai putin. Faptul ca lectura nu mai este deloc apreciata este o realitate cruda, specifica secolului 21. Televizorul, internetul si jocurile pe calculator au luat locul romanelor, dictionarelor, cartilor cu poezii.

Lectura insa este un proces crucial in dezvoltarea intelectuala a unui copil si in capacitatea de a face legaturi cu lumea care il inconjoara. Sa convingi un copil sa invete este in primul rand rolul principal al parintilor.

Tocmai de aceea, Editura Corint iti vine in ajutor si te invita sa participi la concursul „Castiga trei dictionare ale limbii romane pentru copilul tau!”. Premiul este forma dintr-un pachet de trei carti: „ Dictionar explicativ al limbii romane”, „Dictionar normativ al limbii romane”, „Dictionar de sinonime ”.

 

Cum sa vorbesti si sa scrii corect?

 

Dictionarul explicativ al limbii romane ( DEX ) contine cele mai utilizate 60 de mii de cuvinte din limba romana contemporana, cat si un numar impresionant de arhaisme, regionalisme si neologisme, cu explicatiile aferente acestora.

DEX-ul indica deopotriva si originea cuvintelor si chiar ofera sinonime, de aceea este considerat cel mai cuprinzator dictionar al limbii romane. Acest dictionar se adreseaza tuturor persoanelor care folosesc in mod curent limba romana si au nevoie de informatii cu privire la termenii pe care nu-i inteleg.

Dictionarul normativ al limbii romane (Ortografic, ortoepic, morfologic si practic) este cartea care iti vine in ajutor ori de cate ori ai dubii cu privire la despartirea corecta a cuvintelor, distinctia intre verbele personale si impersonale, greseli ortografice frecvente etc. De asemenea, acest dictionar mai include numeroase detalii cu privire la scrierea unor nume proprii si straine, diverse probleme legate de screiere.

Dictionarul de sinonime este un instrument excelent in procesul de formare al limbajului copiilor. Doar citindu-l, o persoana isi poate imbogati propriul vocabular si poate gasi solutii variate de exprimare.

 

Castiga trei dictionare ale limbii romane pentru copilul tau

 

Daca iti doresti pentru copilul tau sa cunoasca perfect limba romana, cu siguranta va avea nevoie de cartile potrivite! Nu mai astepta si fa primul pas, participand la concurs!

Pentru a putea concura va trebui sa raspunzi la intrebarea adresata pe forum.acasa.ro: „Considerati ca tinerii din ziua de azi vorbesc corect limba romana?

Va fi premiat cel mai interesant si original raspuns! Argumenteaza-ti opinia!

Pentru a raspunde pe forum da click AICI.

Nu uita ca pentru a comenta pe forum acasa.ro trebuie sa iti creezi cont pe acasa.ro. In cazul in care nu ai deja, poti sa te inregistrezi AICI.

Important! Pentru a-ti acorda premiul, adresa de e-mail trebuie sa fie valida, iar datele personale - corecte!

Concursul se desfasoara in perioada 15 ianuarie – 14 februarie. Castigatorul va fi anuntat in data de 15 februarie, atat in pagina de concurs, cat si personal pe adresa de e-mail.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului