Cresterea copilului

#relatii de familie #gestionare bani #discutii familie

Discutiile cu prietenii si familia despre bani

Banii sunt unul dintre motivele frecvente ale despartirilor si divorturilor, insa si in relatiile cu ceilalti, tema financiara poate fi la fel de distructiva. Invata sa faci fata discutiilor despre bani cu rudele sau prietenii, atunci cand ai probleme financiare si atunci cand situatia ta bancara este superioara celorlalti.


Cum discuti despre bani cand ai dificultati financiare


Cand ai probleme de ordin financiar, o discutie despre bani cu rudele sau prietenii poate fi riscanta, din cauza diferentelor de perspectiva. Chiar si un sfat bine intentionat poate fi o lovitura daca contine cea mai mica urma de superioritate si te opri sa mai lupti pentru o solutionare. De aceea, este important cu cine vorbesti despre bani si ce anume spui atunci cand situatia ta financiara lasa de dorit.

Discuta cu partenerul de viata despre bani deoarece chestiunea va priveste pe amandoi si are un impact direct asupra familiei. Alege cu grija rudele carora sa le spui despre datoriile tale deoarece acestea, chiar si fara sa vrea, isi vor face o anumita impresie cu care, cel mai probabil, vor ramane multa vreme.

Daca dezvalui prietenilor problemele tale financiare, gandeste-te daca omul din fata ta ar putea sa se indeparteze de tine intr-o zi si sa foloseasca informatiile in favoarea lui. Alege prietenii apropiati si diplomati, pe care nu-i auzi niciodata vorbind despre problemele personale ale altor prieteni din viata lor. Acestia sunt oameni care nu duc vorba si care nu te judeca pentru greutatile tale.

Cand o discutie se indreapta spre tema banilor, evita subiectul printr-un raspuns evaziv si pune intrebari despre altceva. O alta modalitate este sa-ti etalezi un talent sau sa alegi o activitate placuta. In acest fel, vei petrece momente frumoase alaturi de rude si prieteni, fara sa fie nevoie sa vorbesti despre bani.


Cum vorbesti despre bani cand esti mai bogat decat prietenii sau familia ta


In cazul in care ai mai multi bani decat rudele sau prietenii tai, o discutie despre finante poate fi la fel de stanjenitoare ca cea de mai sus. Unii oameni cu o situatie financiara foarte buna se tem sa vorbeasca despre cati bani au de teama ca rudele sau prietenii sa nu inceapa sa le ceara bani sau pentru a nu starni invidii.

Menajeaza-i pe cei care stii ca muncesc mult pentru un salariu mic pentru a nu-i pune intr-o pozitie neplacuta. Este treaba lor ce job au si cat castiga, iar o discutie despre acest subiect nu va este niciunuia de folos.

Gaseste solutii de compromis daca vrei sa iesi in oras cu rudele sau prietenii, astfel incat locul ales sa fie pe placul tuturor. Vei putea merge la un restaurant costisitor cu alti prieteni, care sunt la acelasi nivel financiar ca tine.

Uneori, se poate ca prietenii tai care au o situatie modesta sa insiste sa afle cat ai cheltuit pe un anumit produs. Nu este bine sa cedezi deoarece sinceritatea ta nu va aduce nimanui nimic bun. In loc sa spui suma, mai ales daca este vorba despre una mare, intreaba "De ce vrei sa stii?"

Daca ti se raspunde "Pentru ca ma intereseaza sa cumpar", este o alta modalitate de a face presiuni asupra ta. Tine minte ca banii pe care ii dai pe lucruri sunt o chestiune privata si nimeni nu are dreptul sa ceara astfel de informatii. Poti scapa dintr-o astfel de situatie indicand magazinul sau complexul comercial de unde ai achizitionat acel produs.

Sursa foto: transformyourmoney.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului