Cresterea copilului

#parinti #divort #educatie copii # efectele divortului

Educatia copilului dupa divort: o treime dintre mamici refuza implicarea tatalui

Divortul parintilor poate fi un moment traumatizant pentru un copil, insa cum el are nevoie atat de sprijinul mamei, cat si de cel al tatalui pentru a creste sanatos, este de la sine inteles de ce unii parinti aleg sa se implice activ in educatia lui. Potrivit unui studiu recent, mamicile nu considera ca tatii aduc vreun beneficiu copilului, de aceea ar prefera sa se ocupe singure de educatia minorului.

O treime dintre mamele divortate refuza ajutorul tatilor

Un studiu realizat de compania de consiliere Relate din Marea Britanie pe un esantion de 1500 de parinti divortati arata ca o treime dintre mamicile separate, mai exact 32%, refuza implicarea tatilor in procesul de educare a copilului. Ele considera ca prin propriile lor forte se pot ocupa de buna dezvoltare psihica, intelectuala si fizica a copilului, fara sa fie nevoie de ajutor din partea celuilalt parinte.

La randul lor, tatii cred ca li se face o nedreptate atunci cand nu au acces la educarea copilului. 85% dintre tatii divortati care au participat la studiu au marturisit ca si-ar dori sa fie lasati sa se implice in procesul de educare a minorului si sunt de parere ca, in ciuda divortului, deciziile cu privire la viitorul copilului ar trebui luate de comun acord.

In cadrul aceluiasi studiu, 6 din 10 parinti au marturisit ca divortul este intotdeauna un lucru rau si putin peste jumatate dintre ei au recunoscut ca separarea a avut un impact negativ asupra copilului.

Copiii au nevoie de prezenta tatalui

Chiar daca isi iubesc foarte mult copiii, mamele nu ar trebui sa impiedice implicarea tatilor in educatia lor. Tatal joaca un rol foarte important in buna dezvoltare a copilului, iar lipsa lui se poate vedea mai tarziu, cand adolescentul scapa de sub controlul parental.

"Din acest studiu, un lucru este cert: pentru binele copilului, care este primordial, colaborarea dintre parinti este vitala", a declarat Ruth Sutherland, consilier familial si director al companiei Relate.

"Tatii trebuie sa aiba un rol in viata copiilor lor. Adolescentii sunt mult mai predispusi la apucarea unui drum gresit in viata, daca nu au un tata care sa fie alaturi de ei. Este foarte, foarte greu cand parintii divorteaza. Nu exista situatie in care divortul sa fie benefic", a explicat si Harry Benson, consilier al Marriage Foundation, un ONG care incearca sa convinga parintii ca educatia copilului se face impreuna.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului