Cresterea copilului

#efecte muzica bebelusi #muzica bebelusi #muzica #bebelusi

Efectele uimitoare pe care le are muzica asupra bebelusilor

In urma studiilor efectuate de cercetatorii americani s-a dovedit ca muzica este benefica pentru bebelusi. Aceasta ii ajuta pe cei mici sa invete sa vorbeasca.

Cercetatorii au analizat comportamentul mai multor copii mici participanti la jocuri ce implicau ritmuri muzicale. Acestia au comparat 20 de copii de noua luni care au ascultat ritmuri muzicale batute intr-o mica toba cu alti 19 bebelusi de aceeasi varsta care se jucau cu alte jucarii (masinute sau cuburi).

Acestia au constatat ca bebelusii din grupul de jocuri muzicale prezentau o activitate mai intensa in regiunile creierului care asigura detectarea caracteristicilor vocale si muzicale, lucru important in invatarea vorbirii, conform agerpres.ro.

"Studiul nostru este primul desfasurat pe copii atat de mici care sugereaza faptul ca expunerea la ritmuri muzicale la o varsta frageda poate duce la imbunatatirea capacitatii de a detecta ritmuri in limbaj si le poate anticipa", declara Christina Zhao, cercetator la Institutul de invatare si de stiinte ale creierului (I-LABS) de la Universitatea Washington (nord-vest), principalul autor al studiului, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). "Acest lucru inseamna ca o stimulare muzicala timpurie poate avea efecte mai extinse asupra capacitatilor cognitive", adauga ea.

"Pentru a dobandi capacitatea de a vorbi, copilul trebuie sa poata recunoaste tonuri si ritmuri si sa le anticipeze", adauga Christina Zhao. Orice limba, ca si muzica, are caracteristici ritmice foarte puternice, ritmul silabelor ajutand la distingerea sunetelor si la intelegerea a ceea ce spune cineva, iar capacitatea de a identifica diferentele dintre sunete ii ajuta pe bebelusi sa invete sa vorbeasca.

Sursa foto: novsad33.schools.by

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare