Cresterea copilului

#discutii #adolescenti #sfaturi parinti #intalniri amoroase

Este pregatit copilul tau pentru intalniri amoroase? Iata raspunsul!

In zilele noastre, copiii incep sa mearga la intalniri amoroase de la varste din ce in ce mai fragede. Acesta este un motiv in plus de ingrijorare pentru parinti, care nu stiu daca copilul este sau nu suficient de matur pentru acest tip de intalniri. Descopera in continuare cum poti afla daca adolescentul tau este pregatit pentru intalniri amoroase si cum ar trebui sa abordezi problema!

Afla ce intelege copilul tau prin intalnire amoroasa

Este foarte posibil ca tu si copilul tau sa aveti viziuni diferite despre ce inseamna o "intalnire". O fetita de 11 ani poate sa spuna despre un coleg de la scoala ca este iubitul ei, insa ce inseamna acest lucru?

La aceasta varsta, copiii folosesc un limbaj dezvoltat si sunt "experti" in probleme amoroase, insa nu sunt pregatiti cu adevarat pentru intalnirile intre patru ochi. Cele mai multe activitati au loc la scoala, iar comunicarea se desfasoara intr-un grup mai mare de prieteni.

In jurul varstei de 14 ani, intalnirea amoroasa capata conotatii noi. Astfel ca adolescentii petrec mai mult timp impreuna, vorbesc la telefon si se ataseaza mai mult unii de altii. Astfel, ca parinte, este foarte important sa discuti cu copilul tau despre intalnirile amoroase si despre ce crede el ca se intampla. Nu incerca sa il intimidezi sau sa ii interzici asemenea activitati, care sunt normale pentru un adolescent, fiind mult mai important sa ii arati ca ai incredere in el.

Ia in calcul maturitatea emotionala a copilului tau, nu varsta

Cand copilul tau se gandeste la intalniri, nu trebuie sa intri in panica. Mai degraba, fii atent la reactiile pe care le are cand discuti cu el despre intalniri si, chiar daca este un subiect delicat, este important sa afli de la el ce parere are despre intalnirile amoroase.

In plus, este indicat sa il intrebi daca este pregatit sa se ataseze emotional de o alta persoana sau daca doar incearca sa tina pasul cu prietenii sai. In plus, este important sa il asiguri ca ai incredere in toate deciziile sale si ca il vei sustine.

Tu esti pregatit pentru intalnirile amoroase ale copilului tau?

Chiar daca nu te incanta ideea intalnirilor amoroase ale copilului tau, trebuie sa fii pregatit si pentru aceasta etapa din viata voastra. Chiar daca iti este greu sa accepti ca puiul tau a crescut si ca devine pe zi ce trece tot mai matur, este important sa il sustii si sa discuti in permanenta cu el. Cu cat vei vorbi mai mult cu el, cu atat veti avea parte de o relatie mai sanatoasa si solida, bazata pe incredere.

Sursa foto: simplemarriage.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare