Cresterea copilului

#cum sa scapi de #stres #parinti #copii #familie #relatii

Esti parinte? Uite cum ai parte de un mariaj fara stres!

Atunci cand esti parinte, relatiile de familie se dovedesc adesea greu de gestionat, motiv pentru care si mariajul are de suferit. Educatia celor mici, grijile specifice lor, oboseala, programul incarcat, toate acestea contribuie la o casnicie stresanta. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea un mariaj fericit.

1. Gaseste un aliat in partenerul de viata. Viata de parinte si obstacolele care apar in calea mariajului vostru pot fi depasite mult mai usor daca invatati sa lucrati ca o echipa. Nu va concentrati pe cine are dreptate sau nu, luati deciziile importante de comun acord, sprijiniti-va moral unul pe celalalt si trasati un plan de actiune clar, in care fiecare sa stie ce are de facut.

2. Distrati-va! Ca parinti responsabili, aveti o viata incarcata: drumuri la gradinita sau la scoala, drumuri la meditatii sau la cursurile de balet/chitara/karate etc., indatoririle de parinte si cele de serviciu.

In aceste conditii, nu este de mirare ca stresul a pus stapanire pe viata voastra. Cel mai simplu mod de a-l elimina este sa va petreceti timpul liber angrenati in activitati distractive. Iesiti in parc, la film, jucati-va volei, fotbal sau mergeti la schi si va veti simti mult mai bine!

3. Ofera-ti putin timp liber pentru tine! Viata de parinte presupune multe sacrificii. Mai mult ca sigur ai renuntat la foarte multe lucruri placute care faceau parte din viata ta inainte sa iti intemeiezi o familie. Ofera-ti putin timp liber si pentru tine, fara ca asta sa te faca sa te simti vinovat/a. Ai nevoie sa te regasesti, sa evadezi putin din stresul si agitatia cotidiana.

4. Fii recunoscator! Studiile arata ca este important sa primesti cinci declaratii pozitive din partea partenerului pentru fiecare replica negativa, scrie portalul babycenter.com. Este foarte clar ca nu vei sta sa tii cont de acest lucru, insa poti sa iti exprimi recunostinta de fiecare data cand celalalt merita.

"Cuplurile fericite stiu cum sa-si exprime sentimentele de gratitudine. Acestea isi celebreaza iubirea", explica psihoterapeutul Tina Tessina, autoarea cartii "Money, Sex, and Kids: Stop Fighting About the Three Things That Can Ruin Your Marriage".

sursa foto: anonymousproductionassistant.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare