Cresterea copilului

#sora #relatie de familie # relatie sora

Fii o prezenta constanta in viata surorii tale

Relatia dintre surori poate fi unul dintre cele mai speciale lucruri din viata ta. Chiar si dupa terminarea scolii si intrarea in viata de adult poti evolua alaturi de sora ta, poti impartasi opinii, sentimente si experiente. Afla cum sa fii o prezenta constanta in viata surorii tale.
 

Fa o lista cu ceea ce-ti place la sora ta


Pare ciudat, insa adesea uitam sa ne apreciam fratii si surorile. Ca sa nu uiti cat de importanta este sora in viata ta, fa o lista cu toate lucrurile care iti plac la ea. Pune undeva lista unde sa o vezi zilnic. Chiar si atunci cand vor exista conflicte, lista iti va aminti ca sunteti rude si ca legatura dintre surori este mai puternica decat orgoliile personale.

In plus, fiind surori, sigur exista cel putin cateva lucruri pe care le aveti in comun. Aceste lucruri pot constitui un punct de plecare pentru o relatie armonioasa intre surori.
 

Gaseste timp pentru voi doua


Fa tot posibilul sa stai cu sora ta ori de cate ori se iveste o ocazie. Intalneste-te cu sora ta in mod constant, chiar daca fiecare are propria ei familie acum. Puteti incerca retete noi impreuna, puteti merge la cumparaturi sau pur si simplu sa stati de vorba si sa va ajutati la nevoie. Daca exista o consecventa a intalnirilor, nu risti sa te indepartezi de sora ta si veti avea amandoua mai multa incredere sa va marturisiti grijile, problemele etc.
 

Mentine o abordare obiectiva asupra relatiei cu sora ta


Chiar daca sunteti surori, nu inseamna ca nu aveti puncte de vedere diferite. De exemplu, se poate ca tu si sora sau surorile tale sa nu aveti aceleasi convingeri politice. Nici nu este obligatoriu sa aveti. Important este ca sunteti surori si ca, desi evoluati diferit si o apucati pe cai diferite, nimic nu poate distruge legatura dintre voi. De exemplu, daca nu-ti place partenerul de viata al surorii tale, este important ca ea sa aiba, totusi, sprijinul tau.

Nu te astepta ca sora ta sa fie pasionata de acelasi domeniu de activitate ca tine sau sa aiba acelasi stil vestimentar. Fii obiectiva si apreciaza-ti sora pentru ca este un individ cu gusturi si nevoi personale, nu copiate de la altii.
 

Evita motivele de conflict


Este mai simplu sa permiti cuiva sa fie o prezenta constanta in viata ta atunci cand ai incredere in acea persoana. Acest lucru se aplica si intre frati sau surori.

Evita motivele de conflict cu sora ta si nu o nemultumi cu gesturi necugetate. De exemplu, incearca sa o asculti mai mult si sa vorbesti mai putin atunci cand vezi ca are ceva de spus. Evita cuvintele jignitoare sau dureroase la adresa surorii tale. Mergi pe principiul "Daca nu am nimic dragut de spus, mai bine tac". Daca sora ta te roaga sa nu faci un lucru care o afecteaza negativ, ascult-o.
 

Incurajeaza-ti sora


Uneori, tot ce are nevoie o femeie este o mangaiere si o vorba frumoasa. Sora ta are nevoie de apreciere, inclusiv de aprecierea ta. Incurajeaz-o sa-si urmeze visele, sa-si exploateze talentele si sa-si faca viata mai buna.

Sursa foto: chthonictheater.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare