Cresterea copilului

#petrecere #fotografii #fotografii copii #petrecere copii #fotografii petrecere

Fotografiile de la petrecerea copilului - cum le faci perfecte?

Se apropie petrecerea pentru ziua de nastere a copilului tau si te-ai ocupat de toate detaliile posibile? Daca ai siguranta ca va iesi perfect, nu uita sa imortalizezi toate momentele frumoase cu ajutorul unei camere de fotografiat. Iata cativa dintre cei mai importanti pasi.


Pregateste camera


Asigura-te ca acumulatorul camerei este incarcat si eventual ca ai unul de rezerva. Un aslt aspect foarte important este sa setezi camera astfel incat sa faca fotografii la cea mai buna calitate. In acest sens, ai nevoie de un card spatios (cel putin 4 GB).

Incearca sa faci setarile pentru camera inainte de inceperea petrecerii si sa o pregatesti fie pentru fotografiile din exterior, fie pentru cele din casa.


Evita pozele programate


Copiii sunt atat de expresivi si de fericiti atunci cand se joaca, incat nu este nevoie sa ii pui pe toti unul langa celalalt pentru a-i forta sa faca o poza de grup. Incearca sa surprinzi cele mai frumoase si active momente ale copilului tau, alaturi de invitatii sai. Vei observa la final ca cele mai reusite -poze sunt cele in care surprinzi naturaletea pura si nu fotografiile in care toti copiii se forteaza sa zambeasca.


Concentreaza-te asupra chipului


Foarte multi fotografi amatori au tendinta sa incerce sa faca poze foarte generale, in care sunt cuprinsi mai multi invitati, insa aceste fotografii nu sunt foarte atractive. Cel mai bine este sa incerci sa fotografiezi, de aproape, chipurile copiilor si nu sa ii pozezi pe acestia de la cativa metri distanta.


Apropie-te de copii


O alta greseala frecventa este aceea de a utiliza functia de zoom, in momentul in care ai posibilitatea de a te apropia de subiect. Cu cat se foloseste mai mult zoom-ul, cu atat imaginea va fi mai neclara. Pe de cealalta parte, daca te apropii cu camera de copii si de invitati, fotografiile vor fi mult mai reusite.


Fundal si compozitie


Incearca sa faci fotografii cu un fundal cat mai simplu si frumos. Evita sa il pozezi pe copil cu un copac in spate, in momentul in care copacul pare ca ar creste fix din capul copilului. Cele mai recomandate sunt fundalurile naturale, cu iarba verde sau spatiile deschise.


Fii rapid


Este foarte posibil ca in incercarea de a gasi o pozitie mai buna din care sa faci o fotografie, sa ratezi momente importante, precum suflatul in lumanari, despachetarea cadourilor sau zambetele de emotie si fericire ale copilului tau.

Incearca sa preconizezi cu cateva clipe inainte care ar fi cel mai bun loc din care ar trebui sa faci anumite fotografii, pentru a nu pierde niciun moment inedit, emotionant.


Poza de grup


Imediat dupa servirea tortului, aduna toti copiii pentru o poza de grup, insa incearca sa insufletesti imaginea si sa redai zambetul copiilor intr-un fel anume. De exemplu, poti oferi fiecarui copil cate un balon cu heliu. In acest fel, imaginea va fi mai vesela, mai colorata, iar copiii vor fi mai expresivi.


Descarca imaginile


Cu siguranta esti obosit si foarte ocupat, insa ar fi bine sa descarci imaginile de pe card cel tarziu a doua zi. In afara de faptul ca risti ca cineva sa stearga, din greseala, imaginile de pe carmera, este recomandat sa trimiti fotografiile si invitatilor copilului, care asteapta probabil cu nerabdare sa vada pozele respective.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului