Cresterea copilului

#legume #fructe #alimentatie toamna # alimentatie copii #vitamine copii

Fructe si legume de toamna pentru copilul tau

La inceput de toamna, sistemul imunitar al copilului tau poate fi destul de slabit. Acest lucru inseamna ca este o tinta sigura pentru bolile de sezon. Chiar daca primul tau instinct este sa ii oferi vitamine sub forma de capsule, cea mai buna varianta este sa ii asiguri o alimentatie cat mai sanatoasa. Si cum poti face mai bine acest lucru daca nu cu ajutorul fructelor si legumelor de sezon?

Mere


Merele sunt delicioase si bogate in vitamina C . Daca nu ai posibilitatea sa i le oferi proaspat culese din copac, asigura-te ca le achizitionezi pe cele romanesti. Pe acestea le poti recunoaste dupa aspectul nu tocmai comercial si dupa eventualele mici defecte.

Spre deosebire de merele importate, cele romanesti sunt naturale si au un gust mult mai bun.

In situatia in care copilul nu vrea sa consume merele ca atare, ofera-i-le sub alta forma. De exemplu, le poti da pe razatoare si amesteca apoi cu miere, scortisoara si biscuiti sfaramati... copilul va servi astfel un desert sanatos si delicios.


Pere


Moi si suculente, perele se afla printre cele mai delicate fructe. Dincolo de acest aspect, perele sunt bogate in vitamina C, ingredientul care stimuleaza imunitatea copilului si il fereste pe acesta de boli. De asemenea, perele contin cupru, un mineral antioxidant foarte bun.
 

Struguri


In aceasta perioada se culeg strugurii, asa ca daca vei merge in piata locala vei gasi tarabe pline de fructe mici, albe sau negre, atarnate de un ciorchine. Strugurii sunt recunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante, dar si pentru continutul de vitamina C.

Sfat! Poti amesteca toate cele 3 fructe pentru a prepara o salata atragatoare.
 

Ardei gras


Ardeiul gras este o leguma care poate fi consumata ca atare sau alaturi de diferite sandwichuri. Acesta contine vitaminele A si C, dar si antioxidanti. Un ardei gras consumat in fiecare zi, va contribui semnificativ la sanatatea copilului .
 

Cartofi dulci si pastarnac


Un piure facut din cartofi dulci si pastarnac este un deliciu culinar, dar si o masa sanatoasa si plina de vitamine. Pastarnacul contine fibre, vitaminele B si C, in timp ce cartofii dulci au un nivel ridicat de antioxidanti si fier.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului