Cresterea copilului

#activitati copii #activitati de toamna #creativitate #decoratiuni toamna

Frunzele uscate ale toamnei, 4 idei creative pentru copii

Toate potecile si drumurile orasului sunt impanzite de covoare superbe de uscate si aramii, frumoase din cale-afara. Este un moment perfect pentru a pune imaginatia si creativitatea copilului la lucru si pentru a transforma aceste frunze intr-unele dintre cele mai frumoase si originale opere de arta. De la de sezon, pana la rame foto si tablouri in natura moarta, desene si decoratiuni pentru casa, frunzele toamnei pot deveni cel mai drag si distractiv proiect de sezon al micutului tau!

1 Coronite de toamna

Nu mai este mult si veti trece la crearea celor mai originale coronite de Craciun, insa pana atunci va puteti impodobi usa casei cu o coronita superba dn frunze uscate, conuri si castane, creata de manutele indemanatice si creative ale micutului tau.

Tot ce trebuie sa faca este sa isi creeze o sablon din carton, rotund si decupat in mijloc pe care sa il coloreze cum doreste. Ajuta-l daca are nevoie, dar lasa-l pe el sa savarseasca opera de arta!

Apoi culegeti de prin parcuri si gradini frunze frumos colorate si in forme diferite, dar si conuri sau castane picate printre covoarele de frunze.

Cu ajutorul unui lipici, ajuta-l sa le lipeasca pe coronita din loc in loc, iar printre ele sa puna si fundite din panglica colorata.




2 Rama foto

Este toamna, frunzele aramii abunda si este timpul ca poza micutului din camera sa capete straie de sezon. Exista o modalitate foarte simpla si creativa de a-l ajuta pe copil sa faca o rama foto vesela, accesorizata cu frunzulite colorate si uscate.

Aveti nevoie, ca si in cazul coronitei, de o sablon de carton simplu, de forma dreptunghiulara (care sa fie fundalul ramei) si inca unul de aceeasi , pe care il decupezi in mijloc sub forma unui dreptunghi mai mic. Acesta se lipeste peste primul sablon dreptunghiular. Pe marginea celei decupate lasa copilul sa lipeasca frunze in forme, marimi si culori diferite.




3 Tablou

Multitudinea de frunze si culori ale toamnei lasa loc creativitatii si imaginatiei sa se joace cum vrea. Cel mai simplu mod de a-l lasa pe micut sa se distreze cu frunze este sa ii pui o coala alba de hartie in fata (mai maricica), multe frunze si floricele presate sau uscate si colorate.

Apoi, lasa-i mana libera copilului sa creeze o capodopera cu toate aceste instrumente, lipindu-le in fel si chip pe hartie si desenand pe langa tot felul de modele.


4 Decoratiuni

Crafturile sau decoratiunile pentru casa sunt intotdeauna la indemana si nu necesita un motiv special pentru a fi facute. Poti impodobi casa cu ajutorul celui mai priceput specialist in decoratiuni interioare - prichindelul tau. Iata o idee nastrusnica prin care frunzele aramii se pot transforma intr-o bufnita de toata frumusetea pe masa din sufragerie sau in camera celui mic.

Copilul are nevoie de o farfurie alba, de carton, de un pat de frunze maronii si de hartie cartonata si acuarele sau carioci. Frunzele se asaza primele pe toata suprafata farfuriei, iar din hartie se decupeaza ochisori, cioc si aripioare care se aranjeaza frumos peste frunze, astfel incat sa se obtina chipul unei .

Sursa foto: ivstatic.com ; i.ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare