Cresterea copilului

#toxine #fumat pasiv #dezvoltare creier #efecte fumat copii

Fumatul pasiv ii face mai agresivi pe copii

Renunta la fumat, altfel risti sa ai o influenta negativa asupra copilului tau mai mult decat din punct de vedere al sanatatii! Potrivit unui studiu al cercetatorilor canadieni din Montreal, copiii expusi fumatului pasiv sunt predispusi la un comportament agresiv si antisocial.

"Ma las in curand" sau "Nu fumez in aceeasi incapere cu ei" sunt doar cateva dintre scuzele pe care parintii le invoca atunci cand nu pot renunta la acest viciu. Insa chiar si asa, in cantitati mici, toxinele din fumul de tigara pot afecta considerabil dezvoltarea copilului.

Fumatul pasiv afecteaza dezvoltarea creierului

Potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Montreal si de la Spitalul Sainte-Justine, Canada, fumatul pasiv afecteaza nu numai sanatatea, ci si dezvoltarea neurologica a celor mici de la nastere si de-a lungul copilariei. Astfel, ei afirma ca expunerea, chiar si in cantitati mici, la fumatul pasiv este de ajuns pentru ca bebelusii sa se transforma in niste copii agresivi, cu un comportament antisocial.

"De la nastere si pana la varsta de 7 ani, creierul trece printr-o perioada de dezvoltare importanta, intrucat atunci se maturizeaza", explica dr Linda Pagani, unul dintre autorii studiului. "Fumul din atmosfera nu dispare, iar copiii care traiesc si se joaca in acest mediu sunt expusi intr-o perioada critica de dezvoltare a creierului", completeaza specialistul, care afirma ca oriunde ar fuma parintele - afara, in masina, in bucatarie sau in balcon - copilul este afectat in fiecare zi.

Riscul unui comportament agresiv creste cu 10%

Rezultatele studiului au fost publicate recent in "Journal of Epidemiology and Community Health" si au fost relevate in urma monitorizarii pe o perioada de 10 ani a mai mult de 2.000 de copii nascuti in 1997. Cercetarea a inclus interviuri cu parintii, copiii si profesorii, dar si mici sesiuni de observatie a micutilor chiar acasa la ei.

Printre alte rezultate, cercetatorii canadieni au aflat ca un copil expus la fumatul pasiv prezinta cu 11% mai multe riscuri sa dezvolte un comportament agresiv si antisocial, iar acest procent este intr-o continua crestere.


Sursa foto: ntz.lv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare