Cresterea copilului

#zbor #calatorie #avion #gravida #insarcinata #sarcina

Gravida si calatoria cu avionul

Daca ai o sarcina normala, fara probleme, atunci nu trebuie sa iti faci griji in privinta calatoriei cu avionul. Discuta planurile tale cu medicul care te ingrijeste, pentru a te asigura ca poti face fata unei calatorii mai lungi.

Daca sarcina ta se afla intr-un stadiu avansat, nu uita sa iti iei cu tine toate informatiile medicale necesare intr-un caz de urgenta: care este ziua in care ar trebui sa nasti, daca este prima sarcina, riscuri la care esti expusa etc.
 

Inainte de a-ti rezerva biletul de avion, precizeaza agentiei de la care vrei sa il achizitionezi in ce perioada a sarcinii te afli. Companiile aeriene se bazeaza pe onestitatea clientului si pe faptul ca acesta va face precizarile necesare inainte de a-si rezerva un loc pe cursa respectiva.

Pentru a evita surprizele neplacute, obtine de la medic o aprobare formala, prin care iti permite sa calatoresti cu avionul. De asemenea, gandeste-te la termenul la care te astepti sa nasti si data de intoarcere. Pentru a beneficia de mai multa comoditate sau de servicii speciale, consulta rubrica "asistenta speciala", pe care o poti bifa inainte de a efectua rezervarea biletului pe site-ul companiei aeriene.

 

Cat de sigur este zborul in al treilea trimestru de sarcina?
 

Daca ai o sarcina cu probleme, atunci este important sa iti consulti medicul pentru a beneficia de sfaturile acestuia. In unele cazuri, ai voie sa zbori cu avionul, insa medicul nu iti va recomanda distantele mari. Daca esti insarcinata cu gemeni, ai diabet, esti expusa riscului unei nasteri inainte de termen, ar fi indicat sa iti amani calatoria.

Chiar daca te bucuri de o sarcina normala, nu este indicat sa calatoresti in luna a opta sau a noua de sarcina, mai ales daca te apropii de termenul la care initial ti-ai propus sa nasti. Unele companii aeriene iti vor refuza imbarcarea daca pana la nastere mai ai o saptamana sau chiar o luna. De aceea este important sa ai la tine o aprobare a medicului, care sa dovedeasca termenul la care trebuie sa nasti si in ce stadiu al sarcinii te afli.
 

Cum sa te simti confortabil in timpul zborului
 

Imbraca-te cu hainele in care te simti cel mai bine, de preferat formate din doua piese, pentru a avea acces rapid la baie. Opteaza pentru imbracamintea in straturi, pentru ca in avion temperatura va fi ajustata si deci diferita de cea de afara. Pentru ca picioarele ti se vor umfla, alege incaltaminte confortabila. Daca te pregatesti pentru zboruri mai lungi, atunci ia cu tine o pereche de sosete mai groase sau papucei pe care sa ii incalti pe timpul zborului, in avion.

Rezerva-ti un loc care sa te ajute sa stai intr-o pozitie cat mai confortabila. Opteaza pentru locurile situate la mijlocul avionului, pentru a nu resimti atat de tare turbulentele. De asemenea. ocupa un loc langa coridorul de trecere, pentru a avea acces rapid la baie.

Daca este posibil, solicita un loc cu mai mult spatiu, pentru a avea posibilitatea de a-ti relaxa picioarele. Din 30 in 30 de minute, incearca sa iti misti putin gleznele si picioarele, gatul si bratele. Simple rotiri de glezna, indoirea genunchilor, rotirea capului, te vor face sa nu amortesti pe scaun. Consuma suficiente lichide si evita mancarurile care te pot balona. Nu uita sa iti pui centura de siguranta .
 

Schimbarile de altitudine iti vor afecta dispozitia?
 

Este posibil ca schimbarile de altitudine sa te faca sa te simti inconfortabil, cu o stare de greata sau de ameteala. Nu te astepta asadar, sa fii la fel de activa ca de obicei. Ai grija ce mananci inainte de decolare, dar si in avion. Daca stii ca anumite mancaruri iti pica mai greu la stomac, ar fi indicat sa le eviti pe toata durata zborului, pentru ca schimbarea de altitudine te poate face sa te simti rau. Daca suferi de greturile de dimineata, ai grija sa te hidratezi corespunzator.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare