Cresterea copilului

#rechizite copil #rechizite #haine copii #haine copil

Hainele copilului tau - cumparaturile dinaintea inceperii scolii

Dupa vacanta de vara, momentul inceperii scolii este un eveniment asteptat de orice copil, dar si de catre parinti. Totusi, cheltuielile aferente acestui moment nu sunt deloc mici, mai ales cand vine vorba despre garderoba copilului. Pe langa ghiozdan , uniforma si rechizite , care sunt destul de scumpe, trebuie cu siguranta sa cumperi haine copilului tau.

Iata cum te poti organiza mai bine si pe ce anume trebuie sa pui accentul.
 

Fa ordine in sifonierul copilului


Stabileste, imrpreuna cu micutul, o zi in care sa va apucati sa faceti ordina in sifonier . Astfel, veti vedea care lucruri inca sunt bune de purtat, care haine nu ii mai vin si de ce anume are nevoie in prima faza.

Pune-l sa probeze toate hainutele care ai impresia ca nu ii mai vin pentru a te asigura de acest lucru. In general camasile, jachetele si pantalonii trebuie schimbati cel mai des.

Hainele care nu ii mai vin, strange-le in pungi de impachetat si pune-le deoparte. Mai tarziu vei stabili ce urmeaza sa faci cu ele.

De asemenea, pune-l pe copil sa probleze toate incaltarile si da la o parte pantofii care il strang. Daca esti tentata sa il lasi sa ii mai poarte asa o perioada, risti sa provoci deformarea picioarelor copilului, iar riscul pe care ti-l asumi este foarte mare comparativ cu pretul unei perechi noi de pantofi.
 

Fa o lista


Dupa ce ai stabilit lucrurile de are copilul au are nevoie, trece-le pe toate pe o lista si mentioneaza in dreptul fiecarei piese vestimentare un pret aproximativ, astfel incat sa iti poti face un calcul cat de cat real.
 

Stabileste un buget


Dupa ce ai facut lista cu lucrurile necesare (pe care trebuie sa o respecti), stabileste un buget si discuta despre acest buget si cu copilul tau. Este foarte posibil ca micutul sa iti mai ceara si alte lucruri in afara de cele de pe lista, insa fiind vorba despre o suma de bani stabilita inca de la inceput, el va incerca sa se conformeze stiind ca sunt lucruri mai importante de care are nevoie.
 

Incearca sa vinzi lucrurile vechi


Daca unele lucruri care nu le mai poarta sunt in stare foarte buna, aproape ca noi, poti incerca sa le vinzi pe internet. Atfel, vei amortiza o parte din cheltuielile facute pentru inceputul de an scolar. Desigur, nu incerca sa le vinzi la preturi prea mari pentru ca altfel posibilii clienti vor prefera sa le cumpere din alta parte sau sa le cumpere direct noi, din magazine.

Apreciaza corect pretul hainutelor si fii deschisa la mici negocieri.
 

Alege magazinele cu reduceri


Sfarsitul verii, inceputul toamnei, este sezonul reducerilor in toate magazinele mari. Astfel, poti cumpara haine de calitate, la jumatate de pret sau chiar mai ieftin. Printre aceste haine gasesti hainute bune de toamna, dar si unele de vara pe care le copilul le poate purta in combinatie cu cele de toamna sau chiar de iarna. Important este sa realizezi ca micutul tau are nevoie de tricouri, camasi si pantaloni chiar si in sezonul rece si ca acestea pot fi purtate foarte usor peste pulovere , jachete sau veste.

De asemenea, te poti orienta chiar si catre hainele de pe internet, insa cel mai bine este sa mergi in magazin si sa il pui pe copil sa probeze toate hainele pe care urmeaza sa le cumperi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului