Cresterea copilului

#cadouri copii #cadouri paste #paste 2012

Idei de cadouri de Paste pentru copii

Mai e putin pana la Paste, iar copilul este nerabdator sa fie vizitat, ca in fiecare an, de Iepurasul plin de cadouri. Acesta a fugit deja la cumparaturi, iar printre rontaitul unui morcov si inrosirea unui ou, cauta de zor si cele mai actuale, interesante si reusite daruri pentru cei mici. Iata cateva idei interesante pe care i le-am trecut pe lista, pentru a fi siguri ca alege cele mai actuale si dragute cadouri pentru micutul tau!
 

Haine


Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere cand alegi cadourile pentru copil este vestimentatia.

Traditia spune ca fiecare persoana trebuie sa se innoiasca de Paste, iar micutul tau nu face exceptie.

Si cum vremea a inceput sa se incalzeasca, iti recomandam sa optezi pentru hainute subtiri, de sezon, precum tricouri , fustite, rochite, hanorace subtiri, pantaloni trei sferturi si gecute de primavara sau tenisi ori pantofiori.
 

Jucarii educative/creative


Jucariile sunt preferatele oricarui copil si nu trebuie sa lipseasca dintre darurile pentru Paste.

Nu conteaza cat de mica sau desteapta este jucaria, important este sa profiti de orice ocazie pentru a-ti mai incanta prichindelul cu cate una.

Copilul tau nu va fi mereu mic si foarte curand nu vei mai avea placerea de a-i vedea bucuria de pe chip atunci cand ii oferi cadou jucarioare, ci te vei orienta spre lucruri mult mai practice, asa ca profita si distreaza-te alegand jucarii pentru el.

Fie ca sunt logice, creative, muzicale sau lingvistice, este important ca de fiecare data sa alegi jucarii educative. In acest fel, dincolo de distractia de a se juca cu ele, micutul tau invata de fiecare data ceva nou, util in dezvoltarea si cultura lui generala.

Poti opta si pentru jucarii creative, care ii pun imaginatia la lucru sau pentru cele de constructie, care-i testeaza si exerseaza perspicacitatea - puzzle, lego, seturi de modelare, plastilina, seturi de pictura, bucatarii pentru fetite, bancuri de lucru.
 

Role


Primavara, distractia copilului tau se muta in parcuri sau in aer liber. Pentru ca timpul petrecut de micut afara sa fie si mai amuzant si distractiv, dar si util pentru sanatatea si dezvoltarea sa, profita ca vine Pastele si ca il viziteaza Iepurasul pentru a-i face cadou o pereche de role.

Micutul tau va fi incantat de acest dar, iar tu vei fi bucuroasa nu doar ca se va distra plimbandu-se, dar ca va face si putina miscare fizica, din ce in ce mai absenta printre copiii din ziua de azi, pasionati de internet si jocuri video.
 

Bicicleta / Tricicleta / Trotineta


In cazul in care micutul tau are deja role, orienteaza-te catre o bicicleta. trotineta sau tricicleta, in functie de care stii ca este mai pe gustul celui mic.

Bicicleta este o alta "jucarie" apreciata de copii primavara si vara, cand vremea permite plimbari lungi si sanatoase prin parcurile inverzite.
 

Carti


Intr-o epoca in care cartea incepe sa piarda foarte mult teren in fata internetului si a gadget-urilor moderne, este important sa incurajezi copilul sa citeasca cu placere si sa il apropii de universul cartilor.

Beneficiile pe care cartile le au in dezvoltarea si educatia copilului nu pot fi inlocuite niciodata de lectura de pe internet.

Ajuta-l sa cultive pasiunea pentru citit, cumparandu-i frecvent carticele de povesti, educative, creative, opere din care micutul tau poate invata o multime de lectii de viata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului