Cresterea copilului

#sandwich #mancare copii #alimentatia copilului #mancare la scoala

Idei pentru pachetul cu mancare al copilului

O data cu inceperea scolii , incepi sa te gandesti la alimentatia copilului . Cu siguranta va fi tentat sa isi cumpere biscuiti in loc sa manance un fruct si in mod cert va manca dulciuri de la colegii sai. Vei vedea probabil cum copilul va incepe sa slabeasca, dar din fericire exista o solutie practica: pachetelul cu mancare.

Iata cateva idei pentru pachetul copilului la scoala:

1. Sandwich -uri


Sandwich-urile se numara printre cele mai frecvente gustari pe care parintii le ofera, ca pachet, copiilor, la scoala. Acestea contin, de obicei, unt, branza, sunca presata, muschi afumat, rosii, castraveti, frunze de salata verde etc.

Sandwich-urile sunt o solutie buna, atata vreme cat sunt diversificate, astfel incat copilul sa nu se plictiseasca de acelasi gust.

De asemenea, este recomandat ca painea sa fie cu diverse seminte, neagra sau integrala.

Cel mai bine este sa prepari sandwichurile dimineata, cu 15 minute inainte ca micutul sa plece la scoala. Infasoara-le in folie alimentara de plastic si pune-i si cateva servetele.

2. Fructe

Dupa unul sau doua sandwichuri, ar fi bine sa consume si un fruct. Un mar ii va curata dintii, iar o banana ii va da mai multa energie. Sunt de preferat fructele care se pot consuma usor, insa daca isi doreste sa manance portocale, mandarine , kiwi etc, i le poti pregati de acasa. Decojeste fructul si pune feliile intr-o casoleta de dimensiuni mici, astfel incat sa nu ocupe un spatiu prea mare.

3. Iaurt

Un iaurt mic (de preferat simplu, fara fructe) poate reprezenta o gustare minunata pentru masa de pranz. Gasiti impreuna unul care sa ii placa foarte mult si pune-i-l la pachet de 2 - 3 ori pe saptamana. Nu uita sa ii pui si lingurita.

4. Fructe cofiate

Poate ai impresia ca fructele confiate nu sunt hranitoare si nu il vor ajuta pe copil sa ajunga la senzatia de satietate, insa lucrurile nu stau deloc asa. 10 - 12 caise, prune sau smochine confiate il vor ajuta pe copil sa scape de senzatia de foame. Ii poti oferi chiar un mix de fructe, intr-o casoleta mica, de plastic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare