Cresterea copilului

#sarcina #infectii #autism #risc autism copii #infectii sarcina

Infectiile din timpul sarcinii care cresc cu 60% riscul de autism la copii

Infectiile din timpul sarcinii cresc cu pana la 60% riscul de autism la copii, potrivit unui nou studiu american realizat de consortiul Kaiser Pemanente. Insa nu toate tipurile de infectii au acest efect periculos asupra creierului micutilor. Iata ce tipuri de infectii predispun bebelusii la autism si cum te poti proteja de ele in sarcina!

Ce tip de infectii creste riscul de autism la copii?

Studiul, realizat de americanii de la Kaiser Permanente si publicat in Journal of Autism and Developmental Disorders, subliniaza, in primul rand, ca nu toate gravidele diagonsticate cu infectii prezinta riscul de a naste copii predispusi la autism. Potrivit acestora, doar infectiile bacteriene sunt periculoase pentru creierul fetilor in sarcina, iar cele localizate la nivelul aparatului uro-genital sau al fluidului amniotic sunt considerate cele mai periculoase.

Cercetatorii au desprins aceste concluzii in urma analizarii a aproape 2500 de dosare de copii, 407 dintre micuti fiind diagnosticati cu autism. Acestia au urmarit cu precadere modul in care au decurs sarcinile mamelor lor si bolile de care au suferit in perioada gestationala.

Analiza oamenilor de stiinta a evidentiat faptul ca jumatate dintre femeile care au nascut copiii suferisera de cel putin o infectie in timp ce erau gravide, insa ca numai cele de natura bacteriana au fost asociate cu dosarele copiilor cu autism. In urma studiului, cercetatorii au concluzionat ca infectiile bacteriene contractate in sarcina pot creste cu pana la 60% riscul de autism la copii.

Riscul cel mai mare apare atunci cand gravidele sunt diagnosticate cu infectii de tip bacterian in trimestrul al doilea, o perioada critica pentru dezvoltarea creierului la feti. Acesta are nevoie de toate resursele nutritive pentru a se dezvolta corespunzator, iar daca organismul mamei si sistemul imunitar lupta cu toate "armele" impotriva infectiilor, este posibil ca dezvoltarea creierului copilului sa aiba de suferit.

Cum previi infectiile bacteriene in timpul sarcinii?

Din fericire, infectiile bacteriene sunt printre afectiunile care pot fi prevenite cu succes in sarcina, prin cateva masuri simple. O igiena corecta, cu spalari regulate pe maini, evitarea contactului mainilor cu ochii, nasul sau gura, spalarea corecta a fructelor si legumelor si gatirea corespunzatoare a alimentelor reprezinta cele mai la indemana metode prin care bacteriile pot fi tinute departe de organismul gravidelor.

Sursa foto: fertivitro.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare