Cresterea copilului

#bebelus #ingrijire #piele #igiena

Ingredientele nocive din produsele pentru bebelusi

Pielea bebelusului este foarte sensibila si delicata, motiv pentru care trebuie tratata cu foarte mare atentie. Baita si toaleta intima a  micutului trebuie facute doar cu produse de calitate, care sa ii calmeze pielea, sa o catifeleze si sa o fereasca de probleme.


In mod sigur ai achizitionat deja foarte multe produse de ingrijire , incepand de la sapunuri, geluri de dus, servetele umede, uleiuri de masaj sau lotiuni de corp, insa esti sigura ca toate aceste produse fac bine bebelusului?


Majoritatea produselor disponibile pe piata romaneasca au in compozitia lor ingrediente deloc sanatoase pentru ingrijirea pielii . Din pacate, o buna parte dintre acestea, desi au reclame foarte convingatoare, nu sunt chiar cele mai potrivite pentru un copil.


Nu te lasa pacalit de expresia „fara reactii alergice”. Aceasta sintagma nu inseamna ca produsul este preparat din ingrediente 100% naturale.


De exemplu, aproximativ toate produsele din magazine contin ingredientul „mineral oil”. La prima vedere nu ti se pare ca ar avea o denumite ciudata sau ca ingredientul ar fi unul nociv. Totusi, uleiul mineral este rezultat din procesul de distilare a petrolului pentru obtinerea benzinei si a altor produse pe baza de petrol.

Uleiul mineral este utilzat in marea majoritate a produselor cosmetice sau de ingrijire, sub pretextul ca ajuta la hidratarea pielii. In realitate, uleiul mineral nu face decat sa blocheze porii, ceea ce duce la imposibilitatea eliminarii toxinelor si ulterior la aparitia acneei.


Asadar, citeste cu atentie eticheta produselor pe care le achizitionezi pentru bebelus (dar si pentru tine sau restul familiei) si evita acest ingredient care mai poate fi regasit sub urmatoarele denumiri:


•    Baby oil;
•    Liquid paraffinum;
•    Libricating oil;
•    Master shimmer;
•    Oil mist;
•    Petroleum;
•    Primol;
•    Fenoline;
•    Glymol;
•    Saxol;
•    LHM.


Parabeni


Parabenii fac si ei parte din lista ingredientelor deloc sanatoase. Acestia sunt utilizati, la fel ca si uleiul mineral, pe o scara larga de produse cosmetice si ingrijire, atat pentru copii cat si pentru adulti. Din nefericire, parabenii au fost asociati cu cancerul de san, dar si cu probleme de reproducere in cazul persoanelor de sex masculin.


Petrolatum


Acesta este un alt ingredient foarte des regasit pe etichetele produselor de ingrijire, cunoscut si sub denumirea de „petroleum jelly”. Desi nu se afla pe lista ingredientelor foarte rele, petrolatum-ul este totusi destul de controversat si nu este privit cu ochi buni de catre dermatologi.


BHT


Desi interzis in tari precum Japonia, Suedia si Australia, ingredientul BHT este inca pe lista de ingrediente a multor produse de ingrijire. Studiile de laborator au demonstrat faptul ca el poate cauza tumori si alergii ale pielii, in caz de inghitire poate duce la deces, iar in caz de inhalare sau absorbtie prin piele poate afecta ficatul, rinichii, sistemul circulator, sistemul nervos central. De asemenea, substanta BHT poate provoca probleme de comportament sau fertilitate.


Ftalati


Acest ingredient mareste riscul de cancer mamar, boli legate de dereglari hormonale, toxicitate a ficatului, defecte de nastere, alergii, astm, anormalitati genitale in cazul bebelusilor de sex masculin. Ce este mai rau este faptul ca ftalatii se gasesc in jucarii, lotiuni pentru copii, geluri de baie pentru bebelusi, servetele umede pentru bebelusi, lacuri de unghii , parfumuri, detergenti, invelisul enteric al medicamentelor etc. De asemenea, toate parfumurile contin ftalati (chiar si cele de lux), in cantitati foarte mari. Din acest motiv, nu se recomanda mamicilor sa utilizeze parfum pe perioada sarcinii, dar nici atunci cand alapteaza.


Sfat! Incearca sa gasesti o varianta cat mai naturala de ingrijire a pielii pentru copilul tau. Poti incerca sa ii masezi pielea cu ulei de masline, ulei din germeni de grau, ulei din samburi de struguri sau alte uleiuri naturale, fara adaosuri de conservanti sau ingrediente nocive.

 

Sursa foto : thekidswindow.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului