Cresterea copilului

#travaliu #travaliu fals #nastere #contractii #durata #travaliu timpuriu

Intrebari si raspunsuri despre travaliu

Principalele preocupari ale femeilor insarcinate graviteaza in jurul debutului travaliului si al curiozitatii despre cat de dureros va fi. Iti prezentam cateva raspunsuri la intrebarile care te ingrijoreaza, pentru a reusi sa intelegi mai bine aceasta etapa importanta din viata ta.

Cand incepe travaliul

Debutul travaliului ar putea crea confuzii pentru femeile aflate la prima sarcina. Poti avea contractii, dar nu esti considerata "in travaliu" pana cand colul nu se dilata. In travaliu, contractiile vor creste progresiv atat in intensitate, cat si in durata.

Cat dureaza travaliul

Travaliul mediu dureaza in jur de noua ore la mamele care nasc pentru prima oara si in jur de sase ore si jumatate, pentru cele care nu sunt la prima nastere. Contractiile vor fi regulate, dureroase, la intervale de 3-5 minute.

De unde stiu daca voi avea un travaliu timpuriu

Femeile care au in familie cazuri de travaliu timpuriu, este important sa isi ia concediu de maternitate mai devreme. Travaliul timpuriu poate fi o problema ereditara, de aceea medicul trebuie sa fie informat despre aceasta situatie. Astfel, specialistul va fi mult mai atent la semnele declansarii nasterii.

Daca vrei sa lucrezi pana la data-limita, fii atenta la semnele specifice travaliului: dureri de spate, crampe etc. O solutie la indemana ar fi sa muncesti de la domiciliu.

Este permis sa mananci in timpul travaliului?

In majoritatea maternitatilor, sunt interzise alimentele solide si lichidele, cu exceptia apei si a ceaiului. Daca nu mananci si nu te hidratezi in timpul travaliului, golirea stomacului se face mai repede. Mancarea ramasa in stomac creste riscul vomei, in momentul in care te fortezi, ce poate fi aspirata in plamani, determinand pneumonie de aspiratie.

Cat de dureros este travaliul

Uneori contractiile din timpul travaliului timpuriu sunt destul de dureroase. Potrivit cercetatorilor, este foarte important controlul mental in momentului nasterii. In timpul travaliului vei putea vorbi, te vei putea plimba, dar este important sa iti pastrezi energia. Va fi nevoie de toata puterea in etapele finale ale travaliului.

Vor exista scurgeri vaginale in timpul travaliului?

In timpul travaliului vei observa o scurgere vaginala cu pete de sange, ceea ce este perfect normal. Important este sa asculti cu atentie indicatiile personalului medical si sa te concentrezi exclusiv asupra miracolului pe care urmeaza sa il traiesti.

Sursa foto: www.hangthebankers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare