Cresterea copilului

#joc #copii #tricou #scutece #recompensa #olita

Invata copilul sa faca la olita intr-o saptamana!

Copilul tau este interesat de baie, stie sa iti spuna cand trebuie sa isi faca nevoile sau cand sa ii schimbi scutecul? Atunci este momentul ideal sa il inveti sa faca la olita. Cu rabdare si perseverenta il vei ajuta pe cel mic sa foloseasca olita in mai putin de o saptamana!

1 Arata-i cum trebuie sa faca

Mergi impreuna cu cel mic in baie, aseaza-te pe WC si roaga-l si pe el sa se aseze pe olita. Pentru inceput lasa-l sa exploreze olita si sa isi gaseasca pozitia confortabila.

2 Organizeaza sesiuni de invatare

In fiecare dimineata si seara aloca cate o ora pentru invatarea copilului la olita. Il lasi sa manance, sa bea si sa se joace singur, dupa care, la fiecare 15 minute il asezi pe olita. La finalul fiecarei sesiuni pune-i scutecul si continua ziua in modul obisnuit. In a treia zi este bine sa nu mai faci pauze deloc si sa il pui pe cel mic la olita la fiecare 30 de minute.

3 Lasa copilul dezbracat prin casa

In perioada in care il inveti pe cel mic la olita, este bine ca de cateva ori pe saptamana sa il lasi dezbracat prin casa sau doar cu un tricou pe el, fara scutece. Deoarece nu va purta nimic, cel mc va fi nevoit sa te anunte ca are are nevoie la baie.

Cand acest lucru se intampla, asaza-l pe olita si cand termina arata-i ce a facut, dupa care arunci in vasul de toaleta si tragi apa. In tot acest timp, cel mic trebuie sa fie langa tine si sa vada tot ce se intampla. De obicei, el va asocia mersul la baie sau olita cu cel al apei trase si va fi curios sa repete experimentul.

4 Ofera-i copilului o recompensa

Dupa fiecare reusita a copilului ofera-i o recompensa sau mergi cu el intr-un magazin cu jucarii de unde sa isi aleaga obiectul preferat. De exemplu, ii poti oferi o jucarie dupa ce a stat o zi intreaga fara scutece si nu s-a udat.

5 Incurajeaza-l

Atunci cand prichindelul tau foloseste olita cu succes ai grija sa il sprijini, sa aplauzi, sa zambesti si sa il imbratisezi. Povesteste-le si celorlalti membri ai familiei isparava celui mic si roaga-i si pe ei sa il felicite.

Sursa foto: momlogic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului