Cresterea copilului

#depresie post partum #depresie postnatala #dana nalbaru #copii Dana Nalbaru

Invata de la Dana Nalbaru cum sa alungi gandurile negre de dupa nastere

Peste jumatate dintre proaspetele mamici sufera de depresie postanala, arata studiile. Simptomele variaza de la caz la caz, la fel si severitatea depresiei post partum. O vedeta, mamica pentru a doua oara de la sfarsitul lui iulie, constienta de problemele cu care se confrunta femeile dupa recunoaste, le impartaseste acestora din experienta sa. Dana Nalbaru marturiseste ce facepentru a depasi momentele stresante din aceasta perioada.


’’Cand toate se-ntuneca-n mintea mea si cred ca nu gasesc cale de iesire, cand simt ca mintea mi-o ia razna si-mi vine sa vars cate-o lacrima, LAS TOTUL BALTA chiar in acel moment si ma asez confortabil intr-un loc care stiu ca-mi place. imi iau un ceai sau o cafea, o prajitura sau o inghetata si ma rasfat cu dulcele acela, respir adanc si ma uit in sus, la cer. imi iau copiii si ii pupacesc de-i zapacesc sau ma ghemuiesc in bratele lui Dragos. Vasele, rufele, praful, job-ul si multe altele pot astepta. Chiar ieri s-a intamplat sa nu-mi pot stapani mintea si, spre seara, am abandonat lupta cu ordinea pe care o aveam de facut prin casa. in jurul meu era haos si eu gaseam pacea langa Sofia si Kadri. Dupa cateva ore de joaca am adormit cu ei, amandoi, in brate si in dimineata asta m-am trezit cu un tonus grozav si cu mintea limpede si plina de solutii. Asadar, cand simti ca nu mai poti, ia o pauza!”, le-a indemnat  ea pe mamici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului