Cresterea copilului

#capacitate de concentrare #invatare #limbi straine #copii

Invatatul unei limbi straine pentru copii inseamna si dezvoltarea capacitatii de concentrare

Un studiu din 2004 condus de psihologii Ellen Bialyst si Michelle Martin-Rhee a scos la iveala faptul ca invatatul unei limbi straine dezvolta creierul. Experimentul a fost facut pe doua grupuri de oameni bilingvici si monobilingvici si aproape toate sarciniile au fost realizate cu mai multa usurinta de oamenii care stiau inca o limba pe langa cea natala. In teorie studiul a confirmat faptul ca oamenii bilingvici sunt mai destepti sau cel putin mai dezvoltati decat cei care vorbesc o singura limba.

De ce totusi aceasta diferenta?

Ei bine, la prima impresie s-a vorbit despre autocontrol si inhibitie. Teoretic, atunci cand vorbesti intr-o limba straina trebuie sa iti controlezi centrii vorbirii din creier pentru a putea comunica in respectivul limbaj. Insa, acesta nu este singurul motiv. Invatarea unei a doua limbi necesita aceeasi centrii corticali ca atentia, creativitatea si memoria. Astfel, in momentul in care un copil incepe sa invete o limba straina incepe sa isi antreneze creierul. Acest lucru dezvolta abilitati precum:

  • Atentie distribuitiva – un talent foarte util in campul muncii mai ales in nise precum marketing, management etc.
  • Gandirea analitica – indiferent cat de complexa este problema cei care pot vorbii doua sau mai multe limbi pot rezolva mai rapid problemele. O alta materie ce dezvolta gandirea analitica si critica este matematica, asadar chiar daca matematica nu este pentru toata lumea este bine ca un copil sa primeasca meditatii la matematica pentru a se dezvolta.
  • Creativitatea – creativitatea este un proces complex care foloseste mai multe macanisme ale creierului sincron, atunci cand le antrenezi automat o sa iti fie mai usor sa fii creative. In multe niste se cere creativitatea. De fapt, majoritatea companiilor cer oameni care pot inova produsele sau serviciile pentru a le face mai atractive publicului.

Chiar mai mult de atat, in orice domeniu unul dintre cele mai apreciate si valoroase talente este cel de a comunica. Indiferent ca vorbim de scoala sau de un loc de munca cunoasterea fluenta a unei limbi de circulatie internationala este o cerinta de netrecut cu vederea.

Sigur invatatul unei limbi straine nu este chiar asa de usor, este imperios necesara abilitatea profesorilor de a intelege cum un copil sau un adult poate invata mai bine (intr-un grup sau in particular) si care pot incepe sa lucreze cu un copil, elev sau adult de la nivelul al care sunt (incepator, intermediar sau sa aprofundeze materia cu cei avansati).

Practic, sa poate sa ofere, spre exemplu, atat meditatii la engleza atat pentru cei care vor sa mai aprofundeze sau sa umple niste goluri, dar si cursuri.

Centrul de meditatii Capri din Bucuresti este un astfel de loc. Cu profesori tineri, pasionati de munca lor, dar si exigenti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare