Cresterea copilului

#copii #jocuri #coada #rima #picnic #plictiseala

Jocuri care distrag atentia copiilor nerabdatori

Asteptarea este neplacuta, in special pentru copii, care isi pierd cu usurinta rabdare. In astfel de situatii, este important sa te inarmezi cu un set de jocuri si activitati interactive pentru cei mici. Noi iti prezentam cateva jocuri simple si distractive, ideale pentru momentele in care astepti la o coada sau calatoresti cu avionul sau trenul.

1 Nume si categorii

Alege o litera si o categorie si apoi spune pe rand obiecte din categoria respectiva, care incep cu acea litera. De exemplu, poti alege categoria "Alimente" si litera "C": cartofi, castraveti, carne, capsune etc. Atunci cand cineva nu stie cu ce sa mai continue a pierdut jocul. Cand toate cuvintele de la o categorie au fost epuizate, incepe cu o noua litera.

2 Rima

Atunci cand astepti la medic sau esti in tren, poti apela la acest joc interesant pentru a-l linisti pe cel mic. Pentru inceput, cineva spune un cuvant, iar urmatorul jucator spune alt cuvant care sa rimeze cu primul.

3 "Merg la picnic"

Un jucator spune fraza "Merg la picnic si aduc...", iar cuvantul va incepe cu prima litera a alfabetului. Apoi, urmatorul jucator va repeta ce a spus primul si va adauga un obiect care incepe cu litera B. Jocul se repeta pana la ultima litera a alfabetului. Cel care omite o litera pierde jocul. Acesta este un joc ideal pentru copii, carora le va testa puterea de concentrare.

4 "Ghiceste culoarea"

Foarte simplu si distractiv, acest joc este ideal pentru momentele in care vrei ca timpul sa treaca mai repede alaturi de cel mic. O persoana se gandeste la o culoare si, pe rand, restul incearca sa o ghiceasca. Daca dupa 8-9 incercari nimeni nu afla culoarea, primul jucator ofera un indiciu.

5 Grupuri de cuvinte

Acest este foarte simplu si incitant si ii va face pe cei mici sa uite de notiunea timpului atunci cand trebuie sa astepte. Jucatorii trebuie sa formeze grupuri de cuvinte, pornind la ultimul cuvant folosit. De exemplu, primul jucator formeaza grupul "ciocolata cu lapte", iar urmatorul poate sa continue cu "lapte praf" si tot asa.

Sursa foto: www.waitingroomtoysnfurniture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top
Top