Cresterea copilului

#jucarie #jocuri #bebelusi #copil #parinti

Jocuri pentru bebelusi

Bebelusul tau se afla la inceput de drum si n fiecarre zi absoarbe noi informatii. Pentru a-i crea un mediu prielnic dezvoltarii, ofera-i jocurile potrivite. Iata cateva idei de jocuri si jucarii pentru cei mici, ce nu trebuie sa lipseasca din casa ta.


Carusel muzical

 

Caruselul pentru bebelusi nu ar trebui sa lipseasca din "arsenalul" de jucarii. Melodiile acestuia il calmeaza pe micut, il relaxeaza si ii dezvolta auzul. Figurinele viu colorate si rotirea acestora ii dezvolta atentia, simtul observatiei si il incurajeaza sa se miste, pentru a apuca obiectele pe care le vede. In plus, atunci cand bebe creste, ii poi oferi jucariile separate de carusel, cu care se poate juca in continuare.

 

 

Saltea gimnastica

 

Bebelusul adora sa investigheze si sa descopere mediul inconjurator, folosindu-se de maini si de gura. Ofera-i o saltea de gimnastica ce are atasata diferite jucarioare - acestea il vor incuraja pe bebelus sa le loveasca, sa le atinga, dezvoltandu-si astfel vazul, functiile motorii, dar si inteligenta emotionala .

 

 

Covoras muzical

 

Bebelusii adora sunetele muzicale si culorile puternice, asa ca un covoras muzical ii va dezvolta creativitatea micutului tau si ii va stimula miscarile. In plus, acesta reprezinta o jucarie de care se va putea bucura si atunci cand va fi mai mare, sarind in voie si obtinuand noi combinatii de sunete.

 

 

Jucarie – premergator

 

O jucarie de genul acesta il va indemna pe copilul tau sa faca primii pasi. Mai mult de atat, bebelusul invata sa isi mentina echilibrul, sa isi coordoneze miscarile si sa invete directiile. Poti alege diferite reprezentari ale acestui premergator, in functie de preferintele copilului tau.

 


Animalute-magnet

 

Animalutele magnet il vor invata pe bebelusul tau mai multe despre culori, despre prietenii necuvantatori, stimulandu-i creativitatea, logica si dezvoltandu-i abilitatile manuale. Alege materiale prietenoase, care se pot spala usor si care nu prezinta componente ce il pot rani pe micut.

 

Centru de joaca

 

Centrul de joaca reprezinta inca o ocazie perfecta pentru bebelusulul tau in aventura sa de a descoperi mediul din jur. Producatorii iti pun la dispozitie suficiente variante, asa ca in functie de gusturile tale, preferintele bebelusului si buget, poti alege un centru de joaca potrivit pentru nevoile micutului.

Imaginatia nu cunoaste limite, asa ca cele mai importante lucurri de care trebuie sa tii cont sunt calitatea produsului si siguranta copilului tau: evita astfel jucariile care l-ar putea rani sau care sunt confectionate din materiale nepotrivite celor mici.

 


Sursa foto : dow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului