Cresterea copilului

#jucarii #jucarii copii #jucarii fetite #jucarii educative # papusa bebelus

Jucarii pentru fetite de 2-3 ani

Jucariile cu care sunt inconjurati copiii nu sunt create doar pentru a-i tine ocupati. Oricat de utile ar fi jucariile pentru a-i binedispune sau in calmarea plansetelor, ele trebuie sa aiba si un scop educativ si sa ii ajute sa deprinda informatii si cunostinte esentiale in procesul de invatare. Iata cateva recomandari de jucarii pentru de 2-3 anisori, care contribuie din plin la dezvoltarea acestora!

 

Bucatarie complet utilata


Aceste jucarii pentru fetite sunt extrem de utile in dezvoltarea lor. Pe langa faptul ca le familiarizeaza cu ustensilele si tacamurile pentru mancat si gatit, micutele descopera mobilierul si accesoriile esentiale dintr-o bucatarie - aragaz, cafetiera, frigider etc.

Copilul are ocazia sa invete prin manuirea si explorarea tuturor accesoriilor din bucatarie cum si in ce se prepara bauturile, in ce se gatesc alimentele si sa faca diferenta intre diverse produse alimentare.

Bucataria miniaturala este o jucarie care pregateste pentru momentul in care te va ajuta in bucatarie sau isi va face singura de mancare. Fetita poate cultiva o pasiune pentru gastronomie.

In aceeasi categorie de jucarii pentru fetite de 2-3 ani mai intra si seturile de ceai, cosurile de fructe si sau deserturile si mancarurile din plastic rezistent, cu ajutorul carora fetitele pot da cele mai frumoase petreceri pentru ele si papusile lor.
 

Papusa bebelus


Papusile bebelus sunt extrem de utile in dezvoltarea fetitelor. Ele sunt potrivite pentru grupa de varsta 2-3 ani si au un rol important in a le invata cum se ingrijeste un bebelus si cum sa interactioneze cu alti copii.

Multe dintre aceste jucarii pentru fetite sunt create cu functii multiple - fac pipi, plang, socializeaza, converseaza, asemenea bebelusilor sau copiilor adevarati.

Fetitele asimileaza informatii pretioase din joaca cu o astfel de papusa si le pregateste pentru a avea grija de un viitor fratior sau de lega prietenii cu alti copii pe care-i va cunoaste.

Copiii invata cu ajutorul acestor papusi si partile anatomice ale corpului si reprezinta o oportunitate importanta pentru parinti de a explica acestora cum stau lucrurile cu diferenta dintre un baietel si o fetita, prin exemplificarea pe papusi de sexe diferite.

Alte papusi de pe piata sunt special create pentru a ajuta fetita sa invete cum sa le imbrace si sa le dezbrace. Invata mai usor care sunt pasii si aplica ce invata si pe ele, atunci cand va fi cazul.
 

cu personaje din desene favorite


Fiecare copil are un erou sau o eroina ori un personaj de desene sau poveste preferat. In cazul fetitelor, acestea sunt adesea printesele sau animalutele.

Identifica eroul fetitei tale si cumpara-i jucarii de plus pentru fetite imprimate cu astfel de personaje. Nu rata ocazia de a discuta cu ea despre calitatile pe care le are personajul ei preferat si ce fel de exemplu dau ele in educatia ei.

Micuta ta poate asimila in comportamentul ei calitatile pozitive ale personajelor preferate, de aceea este important sa i le subliniezi de fiecare data cand ii cumperi astfel de jucarii pentru fetite.
 

Seturi pentru


Exista pe piata o serie de seturi de ingrijire a parului concepute special pentru fetite, pentru a le invata cum sa aiba grija de ele si sa fie mereu frumoase.

De la feon in miniatura, ondulator, piepteni, perii, clame si pana la seturi de bigudiuri pentru papusi, astfel de jucarii pentru fetite sunt esentiale pentru deprinderea unor obiceiuri sanatoase pentru ingrijirea parului .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului