Cresterea copilului

#bebelusi #supermarket #concert #teatru #parc de distractie #sanatate #parinti #microbi

Locuri in care nu este bine sa mergi cu bebelusul

Foarte multi parinti sunt vazuti cu bebelusii lor in locuri nu tocmai potrivite pentru un nou nascut. Sunt anumite medii deloc prielnice bebelusilor, din cauze multiple. De exemplu, supermaketul, locul in care cumparatorii vin intr-un numar foarte mare, in care se inghesuie mii de oameni zilnic si in care microbii sunt la ei acasa, nu este nici pe departe un mediu potrivit pentru un copil abia nascut.


Iata cateva locuri in care parintii nu ar trebui sa ii duca pe copiii sub 1 an.


Supermarket


Supermarketul, desi nu pare deloc sa fie o amenintare, este totusi un loc inchis prin care trec zilnic mii de oameni. Unii dintre acestia sufera de diverse boli, care pot fi fatale pentru micutul tau, mai ales ca sistemul lui imunitar nu este inca dezvoltat in totalitate.


In plus, studii recente au demonstrat ca bara carucioarelor din supermarket are mai multe bacterii decat o toaleta publica . Este foarte posibil ca dupa ce impingi caruciorul, sa atingi bebelusul direct pe piele (sau mai rau, in zona gurii, a ochilor sau a nasului) provocandu-i astfel diverse infectii.


Petreceri si concerte


Evita sa duci copilul abia nascut la o petrecere la care muzica se aude foarte tare, la care zgomotul puternic  ii deranjeaza chiar si pe adulti. Este foarte posibil ca auzul micutului tau sa fie afectat tocmai din acest motiv, chiar daca acum nu realizezi acest lucru.


Locuri in care se fumeaza


Evita sa iei bebelusul la o intalnire cu prietenii, daca aceasta are loc intr-un spatiu in care se fumeaza. Daca este expus inca de mic la fumul de tigara, este foarte posibil ca mai tarziu sa dezvolte afectiuni respiratorii cum ar fi astmul, dar si alte probleme mai grave.


Transportul in comun


In cazul in care nu ai masina personala insa trebuie sa ajungi neaparat cu puiul tau intr-un alt colt al orasului, ar fi mai bine sa iei totusi un taxi.  Nu uita ca in transportul in comun urca foarte multe persoane, mai mult sau mai putin sanatoase, si ca de obicei este foarte mare inghesuiala.


Teatru sau cinematograf


Chiar daca ai un bebelus cuminte care nu face decat sa doarma (chiar si atunci cand este galagie ), ar fi bine totusi si nu duci copilul intr-o sala de spactacole. In primul rand ca nu este un loc potrivit pentru un bebelus, iar in al doilea rand, este foarte posibil ca pe parcursul spectacolului, micutul sa aiba nevoie de un scutec nou sau sa inceapa sa planga de foame.


Parcul de distractii


Copilul tau va simti bucuria unui parc de distractii abia dupa varsta de 2 ani. Pana atunci, este foarte posibil sa se sperie de aglomeratie, de galagie sau de clovnii care se plimba printre micuti. Ar fi bine sa amani momentul cu parcul de distractii pentru mai tarziu.


In mod evident, nu trebuie sa intelegi ca trebuie sa iti mentii bebelusul sub un clopot de sticla, dar este totusi recomandat sa il feresti de pericole. Nu uita ca nu trebuie sa faci concesii cand vine sa sanatatea si confortul micutului tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului