Cresterea copilului

#bebelus #haine #imbracaminte #scutec #parinti #jucarie

Lucruri de care bebelusul tau nu are nevoie

Esti in culmea fericirii pentru ca in sfarsit iti strangi bebelusul in brate, asa ca ai face orice pentru copilasul tau. Entuziasmul tau te impinge sa faci cumparaturi fara sa te mai uiti la bani insa nu sunt putine lucrurile care se dovedesc adeseori inutile. Pentru a nu cheltui fara sens, analizeaza cu atentie care sunt produsele de care intr-adevar ai nevoie.

Iata o lista cu lucrurile pe care poti sa le stergi de pe lista de cumparaturi:

 

Masa pentru schimbat scutecele

 

Iti ocupa destul de mult loc in mod inutil; in loc sa ocupi o suprafata considerabila cu o masa de schimbat scutece, poti folosi acea zona amenajand un coltisor interesant pentru copilul tau sau pentru fratiorul acestuia. In plus, ar fi indicat sa asezi bebelusul pe o suprafata sigura, de unde copilul nu are cum sa cada, cum ar fi mijlocul patului, patutul sau podeaua. O paturica este tot ceea ce ai nevoie pentru a-l aseza pe bebe confortabil inainte de schimbarea scutecului.

 

Cadita

 

Ca si in cazul mesei pentru schimbat scutece, cadita ocupa, in primul rand spatiu. Multe mamici prefera sa isi spele copilasul in chiuveta, iar atunci cand creste, sa il sustina cu o mana si sa il spele direct in cada. Avand in vedere ca bebelusul se poate ineca in doar cativa centimetri de apa, esti mult mai sigura de faptul ca spatiul oferit de chiuveta este relativ micut si nu prezinta riscuri. Bineinteles, sub nicio forma nu iti lasa copilul nesupravegheat in timpul baii!

 

Cantar pentru bebelus

 

In cazul in care copilul tau nu sufera de vreo afectiune legata de greutate, nu este absolut necesar sa iti cantaresti bebelusul in fiecare zi. O vizita la pediatru este suficienta pentru a verifica greutatea bebelusului.

 

Jucarii

 

Animale plusate dintre cele mai sofisticate si jocuri complicate - toate acestea nu ii sunt necesare bebelusului. Micutul este in perioada in care isi descopera degetele, manutele, picioarele etc. Exista jucarii speciale pentru bebelusi, simple, in culori puternice – concentreaza-te pe acelea, insa nu face exces de zel. Va veni si momentul in care te vei juca tot felul de jocuri sofisticate impreuna cu copilul tau.

 

Sterilizator pentru biberoane

 

Apa fiarta isi va face treaba la fel de bine ca un sterilizator. In plus, nu iti va ocupa spatiu si nici nu te va costa prea mult.

 

Premergator

 

In unele tari, se interzice folosirea premergatorului. De ce? Pur si simplu pentru ca bebelusul nu are nevoie de acesta. Un premergator nu il va ajuta sa mearga mai repede, ci mai mult il va impiedica pe copilul tau, pentru ca acesta se va obisnui mai greu sa detina controlul asupra miscarilor sale.

 

Costumase si rochite

 

Daca vei participa la vreun eveniment important, atunci iti vei dori ca bebelusul tau sa arate pur si simplu adorabil. Cum acele momente nu vin insa in fiecare zi, vei face o risipa de bani daca ii cumperi bebelusului tot felul de rochite de printesa sau costume de cavaler cu care oricum nu il vei imbraca pe copil prin casa.

 

Sosete pentru bebelusi

 

Bebelusul va gasi metode pentru a indeparta sosetele minuscule din picioarele sale. Daca vrei sa ii cumperi neaparat sosete, atunci achizitioneza-i marimi mai mari, care sa ii cuprinda mai bine piciorusul si pe care le va putea folosi si mai tarziu.

 

Produse de toaleta pentru bebelusi

 

Folosim lotiune de corp, tot felul de sapunuri sau geluri de dus pentru a capata finetea pielii de bebelus, pe care copilul tau deja o are. Un sapun pentru bebelusi si apa calda sunt de cele mai multe ori, tot ce ai nevoie pentru igiena bebelusului. Ingrijeste-te mai bine de lucrurile mult mai importante, precum hainute, scutece, carucior etc.

 

geanta pentru bebelusi

 

Nu trebuie sa investesti o suma enorma de bani pentru a cumpara cea mai haioasa si inventiva geanta pentru bebelusi. Mai devreme sau mai tarziu, se va umple de urme de mancare, pete de suc, scutece murdare. O geanta incapatoare, dintr-un material simplu, te va ajuta sa iti tii la un loc toate lucrurile de care ai nevoie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului