Cresterea copilului

#microbi #microbi casa # igiena copil #germeni casa

Lucruri din casa pline de microbi cu care se joaca frecvent copilul

Exista si obiecte din casa de care stii ca sunt pline de germeni si microbi, cum ar fi vasul de toaleta sau podeaua, dar exista cateva obiecte cu care se joaca copilul aproape zilnic si de care stii mai putin ca sunt o sursa de germeni. De la suzeta, biberon, jucarii, telecomanda , si pana la mouse si tastatura, toate atenteaza la sanatatea copilului , daca nu sunt igienizate in mod corespunzator.

 

Suzeta


Suzeta este unul dintre lucrurile cele mai expuse contaminarii cu germeni sau microbi. Cu siguranta ai grija sa o speli constant, insa bebelusul tau nu o poate tine tot timpul in gurita si o mai scapa pe masa, pe jos, o pune pe canapeaua murdara sau pe alte suprafete pline de microbi. Nu ai timp si disponibilitate sa o sterilizezi de fiecare data, iar micutul se poate imbolnavi.

Cel mai indicat este sa stai cu ochii pe copil si sa ai cateva suzete sau curate, de rezerva, pentru a le schimba imediat ce una dintre ele se murdareste.
 

Periuta de dinti


Daca nu este tinuta intr-un suport special, periuta de dinti atrage microbii ca un magnet. Si cum ea trebuie folosita la bebelusi inca de la eruptia primului dintisor de lapte, este posibil ca micutul sa aiba dantura curata, dar sa se "imprieteneasca" si cu niscaiva microbi de pe periuta.

Indicat este sa o tii intr-un suport sterilizat sau sa o dezinfectezi inainte de fiecare folosire. Nu uita sa o schimbi periodic (la maxim 3 luni), dar mai ales dupa o gripa, raceala sau o infectie de care sufera copilul.
 

Telecomanda sau telefon mobil


Telecomanda pare sa fie jucaria preferata a copilului, chiar daca ea nu are o utilizare in acest sens. Ea se ia la intrecere cu telefonul mobil, care este o alta atractie esentiala a bebelusului sau copilului.

Cu cat este mai mic, cu atat are tendinta sa le bage mai mult in gura si sa le molfaie sau sa le roada pentru a-si calma durerile provocate de eruptia dintilor.

Cel mai indicat este sa tii la distanta aceste obiecte de micutul tau si sa ii lasi la-ndemana doar jucarii curate, cu care sa se distreze si pe care sa le molfaie fara probleme.
 

Minge


Fie ca e mica, mare, din plastic sau din alte materiale, mingea este una dintre jucariile cele mai infestate. Este o jucarie aparte, deoarece ea este folosita cel mai adesea pe podele, trotuar si alte suprafete extrem de murdare. Copilul pune mana pe ea si risca astfel sa bage in gurita o sumedenie de microbi care-i pot dauna.

Curata si dezinfecteaza de fiecare data mingea cand va intoarceti de afara si ai grija sa cureti podeaua casei zilnic, pentru a evita efectele neplacute.
 

Biberon


Probabil ca sterilizezi biberonul inainte de fiecare folosire. Dar exista situatii in care bebe nu papa tot odata si pastrezi continutul din biberon pentru urmatoarea masa. Cu cat lasi biberonul sa stea mai mult, chiar si acoperit, cu atat favorizezi dezvoltarea unui mediu propice pentru acumularea germenilor - laptele dulceag si saliva creeaza un mediu umed, propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase.

Incearca sa pui o cantitate de lapte sau ceai pe care micutul o bea o singura data si sa eviti refolosirea biberonului, fara o sterilizare prealabila.
 

Mouse si tastatura


Mouse-ul si tastatura sunt doua dintre cele mai infestate lucruri din casa. Specialistii au descoperit ca sunt mai murdare si decat clanta de la baie sau vasul de toaleta, care sunt ingrijite si curatate mai des si mai corect decat cele doua obiecte. Curata-le periodic si dezinfecteaza-le inainte de fiecare folosire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului