Cresterea copilului

#odihna #regrete mame #dorinte mame #schimbari maternitate

Lucrurile dupa care tanjesc femeile cel mai mult atunci cand devin mame

Faptul ca aduci pe lume un copil si devii mama pentru prima oara poate fi o experienta covarsitoare. Potrivit unui studiu, dincolo de bucuria venirii pe lume a unui nou membru in familie, vei tanji dupa "vechea" ta viata, adica noptile in care te puteai odihni sau rapiditatea cu care puteai sa iti faci noi planuri in ultimul minut.

Potrivit Daily Mail, care citeaza un studiu realizat de compania P&G, bucuria proaspetelor mamici de a avea un copil este estompata de problemele care apar odata cu rolul de a fi parinte.

Pe primul loc in topul regretelor se situeaza zilele in care femeile leneveau in pat, urmate de noptile in care se odihneau corespunzator alaturi de partener.

Spontaneitatea si rapiditatea cu care puteau sa isi schimbe planurile in ultimul minut se situeaza pe locul al treilea in sondajul companiei, in timp ce o conversatie neintrerupta cu un prieten si o masa linistita, luata in tihna, completeaza locurile patru si cinci in topul dorintelor noilor mame.

Studiul a mai aratat ca doua treimi din mame nu au fost pregatite cu adevarat pentru cat de stresanta este viata de parinte, 41% dintre acestea comparand primele sase saptamani dupa nastere cu "o tornada" care le intoarce viata cu susul in jos. Mai mult, aproape jumatate dintre femeile participante la studiu s-au declarat fericite cu faptul ca sunt mame, insa s-au declarat "de-a dreptul extenuate".

Doar 15% dintre mamici afirma ca au putut sa isi pastreze controlul, reusind sa se organizeze in primele cateva saptamani dupa nasterea micutului. Majoritatea insa nu s-a putut obisnui cu rolul de parinte pana in cea de-a zece saptamana  de la nastere.

"Venirea pe lume a unui bebelus este una dintre schimbarile cele mai mari cu care ai de-a face in viata, iar acest lucru inseamna ca trebuie sa iti ajustezi modul in care gandesti si te comporti. In timpul evenimentelor majore din viata, cand totul pare sa functioneze haotic, lucrurile marunte sunt cele care ne ajuta", a explicat psihologul Linda Papadopoulos.

Top 10 lucruri pe care mamele le regreta dupa nastere

1. Odihna atunci cand sunt obosite;

 

2. Noptile de somn neintrerupt alaturi de partener;

 

3. Oportunitatea de a schimba planurile in ultimul minut;

 

4. Conversatiile neintrerupte;

 

5. Cina in oras;

 

6. Noptile petrecute cu partenerul in oras;

 

7. Mersul la cinema;

 

8. Serile tarzii cu prietenii;

 

9. Escapadele romantice;

 

10. Sedintele de cumparaturi alaturi de prietene;


Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului