Cresterea copilului

#lumea jucariilor #jucarii copii #jucarii #nichiduta.ro

Lumea jucariilor pe nichiduta.ro

In prima etapa a vietii, copiii descopera lumea prin intermediul parintilor dar si al jucariilor. Conceperea acestora a evoluat foarte mult de-a lungul timpului pentru a le adapta necesitatilor si cerintelor copiilor. Astfel, acestea devin adevarate instrumente de invatare, de dezvoltare a creativitatii, de experimentare, de intelegere, de linistire, de interactionare. Alegerea jucariilor pentru propriul copil dar si pentru altii copii nu este un proces simplu, prin varietatea care exista, insa este un proces ce aduce multe satisfactii.

 

Alegerea jucariilor pentru bebelusi este, in prima etapa, axata in special pe acelea care au un efect in perioada de crestere a dintilor. Dezvoltarea dentitiei este o perioada importanta si intensa atat pentru parinti cat si pentru copil. Prin alegerea corespunzatoare a jucariilor pe care cel mic le poate folosi, poate fi redusa durerea, ajutandu-l pe bebelus sa treaca mai usor peste aceasta perioada. Jucariile vin sub diverse forme, de la animale , fructe, la forme geometrice si personaje. Unele ofera posibiliatea de refrigerare, iar atunci cand sunt folosite, efectul temperaturii este unul rapid.  Altele prezinta inelul gingival care il poate ajuta pe micut sa simta mai putin durerile din perioada de crestere a dintilor. Toate aceste jucarii sunt utilizate cu succes si apreciate de parinti din intreaga lume.

Tot din categoria jucariilor pentru bebelusi, fac parte cele cu ajutorul carora el descopera sunete, forme, texturi. Jucariile zornaitoare vin sub numeroase forme, marimi si culori. Este interesant cat de fascinati sunt cei mici atunci cand aud zgomotele pe care acestea le scot si ce efect de linistire pot avea asupra lor. Sunt instrumente la indemana parintilor ce pot fi utilizate pentru a interactiona cu cel mic, pentru a-l linisti, pentru a-l adormi. Unele din aceste jucarii au incorporate atat partea de jucarie de dentitie cat si zornaitoarea, oferind ambele beneficii.

Jucariile care le ofera o experienta multisenzoriala copilasilor sunt, de asemenea, preferate de catre parinti. Posibilitatea de a incorpora, in acelasi produs, aspect legate de sunet, culori, textura, forme, este una de care beneficiaza din plin parintii atunci cand doresc sa le prezinte celor mici parte din lumea ce ii inconjoara. Diversele sunete si melodii incorporate in cadrul unor jucarii aduc zambete pe chipurile celor mici si satisfactie in randul parintilor.

Jucariile interactive ii fascineaza intotdeauna pe cei mici iar pentru parinti sunt extrem de utile atunci cand se axeaza pe dezvoltarea multisenzoriala a copilului. Acestea incorporeaza diverse elemente de sunet, de miscare, elemente asupra carora el poate actiona pentru a vedea ce se intampla, elemente care il ajuta atunci cand incepe sa mearga ca un ursulet sau atunci cand face primii pasi.

Prezentarea diverselor animale, a fructelor, legumelor si a altor elemente sunt forma unor jocuri in care sunt incorporate, este un proces de care se bucura atat parintii cat si copiii. Toate aceste jucarii sunt create pentru a satisface necesitatile copiilor in primii ani de viata si pot incorpora de la un beneficiu sau utilitate pana la zeci de astfel de beneficii, devenind astfel adevarate instrumente de invatare si dezvoltare a creativitatii celui mic.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare