Cresterea copilului

#copii #masinute copii #masinute #masinuute de colectie #masini de colectie #masini copii

Masinutele pentru copii, de la sculpturile in lemn la modele de colectie

Scurt istoric si tendinte oferite pe PR Managerul magazinului online Lumeacopiilor.com.ro

Istoria masinutelor pentru copii a evoluat in ritmul evolutiei masinilor adevarate si prin urmare, originile ei nu-si are inceputul in vremuri cu mult anterioare celor prezente. Materialele din care se confectioneaza masinutele de colectie pentru pasionatii amatori de patru roti sau de jucarie pentru cei mai neexperimentati intr-ale sofatului, trec printr-o continua schimbare determinata atat de nevoile din timpul razboiului, cat si de industrializarea continua a societatii.

La inceput, lemnul a fost materia prima utilizata in confectionarea masinutelor pentru copii, produsul finit creat astfel, devenind tot atat de accesibil celor cu finante mai modeste, pe cat erau masinile adevarate pentru cei cu dare de mana. Create artizanal, unele obiecte predecesoare ale masinutelor de jucarie cu pedale din prezent, aratau ca adevarate opere de arta miniaturala, ce se transmiteau drept mostenire, mai departe, din tata in fiu.

Secolul al XIX-lea aduce cu sine si perfectionarea materialelor din care erau confectionate jucariile. Staniul presat (popular cunoscut ca tabla), un material extrem de usor de prelucrat, devine elementul principal, permitand realizarea unor detalii extrem de rafinate, colectionarii fiind si in prezent in cautare de piese deosebite realizate din tabla.

Aceeasi epoca introduce fonta ca materie prima pentru fabricantii de masinute pentru copii, cazuta in dizgratie apoi, din cauza necesarului de fier al armatei din timpul razboaielor. O data cu dezvoltarea industriei siderurgice, masinutele din fonta devin tot mai populare datorita perfomantei detaliilor, fapt ce conferea valoare jucariilor ce devenisera mai mult decat simple obiecte specifice infantiei.

O noutate pentru secolul XX, simultana cu emanciparea populatiei, este si performanta atinsa de creatorii de jucarii si implicit de masinute pentru copii . Acestea, pornind de la machetele pentru automobile reale la scara 1/64, puteau varia pana la exemplarele create special sa serveasca dezvoltarii si activitatilor specifice copiilor.

Industria petroliera isi pune amprenta si pe piata ce cucereste intregul mapamond, astfel, plasticul, un produs secundar obtinut in urma rafinarii petrolului, devine materia prima preferata de producatori, datorita accesibilitatii ca pret pentru potentialii cumparatori.

Incepand cu anii 60, piata jucariilor ia o deosebita amploare, orientandu-se tot mai mult spre detalii care sa confere pieselor miniaturale, o similitudine cat mai apropiata de cele originale. Istoria celor 200 de ani de evolutie, se finalizeaza in prezent, cu tehnologizarea liniilor de fabricatie ce ofera produse finite extrem de performante, fapt ce le amplifica popularitatea in randul copiilor.

Automobilele de jucarie cu pedale, create dupa modelul celor reale, lansate in fabricatie pe la inceputul secolului trecut, permiteau copiilor sa strabata trotuarele pedaland, tot la fel cum adultii conduceau masinile adevarate. Inca de la primele aparitii, masinutele cu pedale, concepute sa incorporeze cele mai noi tendinte ale lumii auto, au devenit concretizarea dorintelor fiecarui copil, indiferent de categoria sociala. Producatorii au lansat pe piata orice fel de mijloc de locomotie cu pedale, incepand de la tricicletele cu roti inegale, trenulete, tractoare, camioane, personalizate cu parbrize, pneuri, caroserii cromate sau din plastic, toate imitand modelele originale.

In lumea pe care o traim, pare ca nimic nu dureaza pentru totdeauna, tendintele vin si se spulbera de la o zi la alta. Insa masinutele de copii cu pedale sau fara, prin efortul muncii producatorilor, readuc in prezent elemente din trecut, ale caror valoare este amplificata de calitatea muncii prestate de pasionatii in domeniu.

Privind cu nostalgie in vremea copilariei noastre, ne amintim ca fiecare dintre noi ne-am dorit candva sa ne bucuram de placerea de a avea in posesie o masinuta cu pedale. Daca acest lucru nu a fost posibil, acum cand la randul nostru avem copii, putem impartasi impreuna cu ei entuziasmul, doar cumparand unul dintre modelele pe care le regasiti in magazinul nostru online.

Achizitionarea unui automobil de jucarie nu este o misiune tocmai usoara. Pentru asta trebuie avute in vedere cateva particularitati astfel incat sa nu dati gres. Astfel, tineti cont de inaltimea copilului d-voastra si cum de obicei modelele au dimensiuni standard, acesta nu va fi defel incantat sa nu ajunga cu piciorusele la pedale.

O alta recomandare este sa studiati cu atentie piata si sa alegeti in functie de preferintele copiilor, de la modelele clasice, pana la masinutele de jucarie in culori stralucitoare, ce exprima fantezia producatorilor.

Siguranta si confortul automobilelor pentru copii, este de asemenea un factor decisiv in alegerea modelului preferat care sa corespunda gusturilor voastre. Controlati functionarea corecta a rotilor, pedalelor si volanului, pentru a-i multumi pe micii conducatori auto si a le asigura siguranta si confortul, avand in vedere ca masinutele de jucarie sunt mai mult decat niste simple jucarii, ele fiind si mijloace de locomotie.

Un lucru esential de care trebuie tinut cont, este supravegherea copiilor in timpul utilizarii automobilelor de jucarie, fiind atenti ca parcursul acestora sa fie lipsit de pericole. Recomandarile producatorilor in ce priveste greutatea suportata, vor permite prelungirea duratei de viata a masinutei de jucarie, sporind si securitatea fiecarui copil.

Cei mai mici dintre cei mici, sunt intampinati cu o varietate de modele de masinute fara pedale, actionate doar de puterea picioruselor. Utilitatea acestei categorii, indeamna fiecare copil la miscare, incepand cu primul an de viata. Pentru alegerea modelului dorit care sa raspunda necesitatilor micutilor, este suficienta parcurgerea magazinului nostru online si descoperirea noutatilor puse la dispozitia d-voastra de brand-urile specializate romanesti sau din strainatate. Pneurile silentioase, spatiile de depozitare existente sub capota, culorile vivace, temele animate, sunt toate pe placul celor mici, fiind o surpiza in masura sa le inveseleasca fiecare zi din viata.

Stabilitatea si echilibrul masinutelor de jucarie cu pedale, atrage piticii mai maricei, fascinati de dorinta de a avea in posesie un minivehicul. Create in perfecta armonie cu natura, ecologice si in concordanta cu normele de siguranta, popularitatea automobilelor cu pedale contribuie la imbunatatirea capacitatii locomotorii ale copiilor, daruindu-le momente de bucurie, amintiri de neuitat pentru mai tarziu.

Magazinul www.lumeacopiilor.com.ro este alegerea corecta care sa indeplineasca toate cerintele, incepand cu structura rezistenta a caroseriilor, sasiul realizat din materiale usoare, vopselele ecologice rezistente la zgarieturi, fiind locul ideal in care fetitele si baieteii isi pot regasi jucariile preferate.

Despre Lumea Copiilor

Societatea noastra sc Efalia srl e unul dintre primii si cei mai cunoscuti distribuitori de jucarii si articole de plaja din tara. Ne-am preocupat incontinuu de diversificarea gamei de produse si de imbunatatirea calitatii produselor comercializate, reusind sa ne impunem in piata cu un raport calitate-pret greu de egalat.Produsele se comercializeaza atat in cadrul retelei de distributie locale in Dobrogea cat si la nivel national prin magazinul online www.lumeacopiilor.com.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare