Cresterea copilului

#obezitate #educatie copii #riscurile obezitatii #rezultate invatatura # diabet tip 2 #copii #copii obezi

Cum influenteaza obezitatea educatia copilului

Obezitatea infantila apare din cauza excesului de fainoase si dulciuri, dar si din cauza lipsei activitatii fizice. In Romania, un copil din doi are probleme cu greutatea corporala, ceea ce contribuie la aparitia unor probleme de sanatate. In plus, obezitatea poate avea efecte si asupra educatiei copilului. Iata cateva dintre consecintele negative asupra educatiei, ce pot aparea la copiii supraponderali.

Obezitatea afecteaza prezenta la scoala a copilului

Odata cu obezitatea survin o serie de complicatii de sanatate, precum imunitate scazuta sau diabet zaharat. Din cauza acestor probleme, copiii care sufera de obezitate sunt mai predispusi sa lipseasca de la cursuri decat cei care nu au probleme cu greutatea.Prin urmare, educatia lor este afectata.

Copilul supraponderal obtine rezultate slabe la teste

Obezitatea infantila afecteaza si rezultatele pe care copiii le obtin la diferite teste. Un studiu realizat de Departamentul de Sanatate, Igiena Mentala si Educatie din New York a analizat rezultatele sportive si academice ale copiilor de la gradinita pana in clasa a opta.

Rezultatele au aratat faptul ca elevii care au obtinut rezultate bune la probele sportive s-au descurcat mai bine si la testele de limba engleza si matematica. Asadar, un stil de viata activ ii face pe copii sa aiba rezultate bune la invatatura.

Obezitatea afecteaza nivelul de concentrare al copilului

Obezitatea infantila poate avea efecte negative si asupra capacitatii de concentrare a copilului, in timpul orelor de curs. Potrivit National School Board Association, obezitatea este corelata cu o serie de tulburari de somn. Prin urmare, daca copilul nu se odihneste suficient, capacitatea sa de concentrare este scazuta si nu acorda suficienta atentie informatiilor pe care le primeste in timpul orelor, ceea ce duce la performante scolare scazute.

Obezitatea influenteaza competentele sociale ale copilului

Obezitatea infantila poate face din socializare un proces dureros. De cele mai multe ori, copiii supraponderali devin tinta glumelor colegilor de scoala. Acest lucru are un impact negativ asupra stimei de sine, ceea ce va duce la izolarea copilului si pierderea oricarei dorinte de a socializa.

Sursa foto: dalmacijanews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului