Cresterea copilului

#cafea #alcool #parinti #copii #ecran #barfa #televizor #obiceiuri proaste

Obiceiurile proaste ale parintilor pot afecta sanatatea copiilor

Copiii invata despre cum ar trebui sa actioneze in diferite situatii urmarind comportamentul parintilor, pe care, de cele mai multe ori, au tendinta sa il imite. Astfel, modul in care te comporti in preajma micutului ii poate influenta dezvoltarea. Iata cateva obiceiuri proaste la care ar fi bine sa renunti pentru a nu-l influenta negativ pe copilul tau.

1 Autocritica

Daca esti in mod constant nemultumit de modul in care arati, de greutatea corporala sau alte probleme estetice si ii arati acest lucru si copilului tau, stima de sine a acestuia ar putea fi afectata. Copiii, in special fetele, pot fi influentati de parerea parintilor despre ei insisi. Toate aceasta autocritica se va rasfrange asupra celui mic, motiv pentru care acesta ar putea avea probleme cu alimentatia, cu respectul de sine sau chiar probleme de adaptare in mediul social.

2 Consumul de alimente pe fond emotional

Daca atunci cand esti trist sau dezamagit, alegi sa mananci pentru a scapa de starea proasta, copilului tau ii este transmis un mesaj negativ, si anume: rezolvarea problemelor este mancarea.

Incearca sa gasesti alte mijloace prin care sa depasesti starea proasta in care te afli. Lasa copilul sa te vada vorbind cu prietenii despre problemele tale sau mergi la plimbare impreuna cu el, pentru a te relaxa.

3 Abuzul de tehnologie

Stabileste reguli clare in legatura cu timpul pe care il petreceti in fata calculatorului, televizorului si nu te abate de la ele. Nu lasa copilul sa petreaca foarte mult timp in fata ecranelor, deoarece acest lucru i-ar putea efecta somnul, performantele scolare si poate avea chiar probleme cu greutatea. Respecta si tu aceleasi reguli, pentru a-i da un bun exemplu.

4 Consumul de alcool pentru a scapa de stres

Daca, dupa o zi obositoare la munca, vii acasa si spui "Am nevoie de o bautura", copilul va crede ca alcoolul este cea mai buna modalitatea de a scapa de stres si, la randul lui, va urma acest obicei cand va creste. Acelasi efect il are si consumul exagerat de cafea.

Pentru a evita aceste obiceiuri proaste, poti alege alte mijloace de relaxare, cum ar fi yoga, sportul, plimbarile prin parc. Arata-i copilului obiceiurile sanatoase pe care ar trebui sa le urmeze.

5 Barfa

Daca critici frecvent in preajma copilului modul in care o persoana arata, micutul va crede ca este corect sa faci asta si va incepe sa se manifeste la fel, in compania prietenilor. Renunta la barfa si arata-i copilului cum se poate relaxa intr-un mod sanatos.

Sursa foto: science.opposingviews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului